«Σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποιούς. Χρειαζόμαστε ορθολογισμό και ρεαλιστικό ριζοσπαστισμό (…). Διαφορετικά θα λειτουργήσουμε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης και αντιδημοκρατικής Δεξιάς». Αυτό συμπεραίνει σε άρθρο του για το πώς η Αριστερά θα ξαναφέρει την ελπίδα ο Γιώργος Βασιλειάδης. Μάλλον ούτε σε εκείνον αρέσει ο πρόεδρος που λανσάρεται ως εκφραστής της παραδοξότητας ενός προοδευτικού «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Συζήτηση

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την ακρίβεια. Το έκανε, λέει, για να πάει επιτέλους ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και να μιλήσουν για το πιο σημαντικό πρόβλημα των πολιτών. Σύμφωνοι. Αλλά θα μπορούσε να το έχει κάνει και για να σταματήσει το μισό πολιτικό σύστημα να κουβεντιάζει την κρουαζιέρα στο Αιγαίο και τις φουρτούνες που ζει στο σκάφος των 2.000 ευρώ την ημέρα ο αρχηγός της.

Τσίπουρο

Ο Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος δεν ανησυχεί για το τι θα γίνει με τους βουλευτές μέσα στους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ανησυχεί για τα πανηγύρια της μεθεπόμενης εβδομάδας, αφού «καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια». Πάντως, το τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο, όπως και κάθε άλλο οινοπνευματώδες ποτό, συνήθως αποκαλύπτει την ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου, δεν τη δημιουργεί. Αν αυτός είναι ήδη χαρούμενος, του προκαλεί ευθυμία. Αν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, τον κάνει επιθετικό.

Ικανοποίηση

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είδε με «ιδιαίτερη» ικανοποίηση «να ολοκληρώνεται άλλο ένα έργο» το οποίο κατά τα γραφόμενά του ξεμπλόκαρε επί υπουργίας του στο Υποδομών και Μεταφορών, το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Ε65. Αν έχει μια αξία το ποστ του – που δεν διαφέρει πολύ σε περιεχόμενο απ’ τα υπόλοιπα που συνηθίζει να ανεβάζει στα σόσιαλ –, αυτή είναι πως μας θυμίζει ότι οι πολιτικοί συνεχίζουν να πιστεύουν βαθιά στη δύναμη της κορδέλας, ό,τι κι αν έχει συμβεί στην καριέρα τους.

Related Posts