Υγεία

Χυμός σέλερι: Το φάρμακο της φύσης για την καλή λειτουργία του εντέρου

Ο χυμός σέλερι μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εντέρου με πολλούς τρόπους.

Ο χυμός σέλερι περιέχει λουτεολίνη, μια φυτική ένωση, η οποία θεωρείται ότι μειώνει τη φλεγμονή στο . Η λουτεολίνη βρίσκεται επίσης σε πολλά φρούτα και λαχανικά όπως το μπρόκολο, τις πιπεριές και το σπανάκι.

Μια μελέτη 12 εβδομάδων σε ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα πλούσια σε λιπαρά διαπίστωσε ότι εκείνα που έλαβαν χυμό σέλερι ζυμωμένου με προβιοτικά είχαν μια πιο υγιεινή ποικιλία βακτηρίων του εντέρου. Ωστόσο, ο χυμός σέλερι που έχει υποστεί ζύμωση διαφέρει από τον φρεσκοφτιαγμένο χυμό, καθώς είναι εμποτισμένος με που είναι υγιή για το έντερο.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη λουτεολίνη ή άλλες ενώσεις που βρίσκονται στον χυμό σέλερι για να προσδιοριστεί πώς μπορεί να επηρεάσουν το έντερο. Σε τελική ανάλυση, απαιτείται έρευνα συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων.

Ο χυμός σέλερι είναι πλούσιος σε

Επειδή οι φυτικές ίνες είναι το κλειδί για ένα υγιές έντερο, καλό είναι να μην σουρώνετε τον χυμό σέλερι. Ο σουρωμένος χυμός είναι λιγότερο ωφέλιμος για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Έτσι, για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία του εντέρου, ίσως είναι καλύτερο να μην σουρώνετε το χυμό σας.

Ποιοι θα πρέπει να πίνουν χυμό σέλερι

Ο χυμός σέλερι μπορεί να είναι ένα υπέροχο, δροσιστικό ρόφημα για να το απολαύσετε με μέτρο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Απολαύστε τον ελεύθερα με ένα ισορροπημένο γεύμα ή ως μέρος ενός σνακ. Είναι καλύτερο να πίνετε τον χυμό σέλερι χωρίς να τον στραγγίζετε για να πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία, δεν ενδείκνυται για . Οι στρατηγικές αποτοξίνωσης μπορεί να συνδέονται με διατροφικές ελλείψεις και διαταραγμένη διατροφή.

Επιπλέον, όσοι πάσχουν από ή υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να έχουν κατά νου την περιεκτικότητα του χυμού σε νάτριο, ειδικά εάν τους έχει συσταθεί να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

Εάν παίρνετε φάρμακα, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε να καταναλώνετε χυμό σέλερι με σκοπό την αποτοξίνωση.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

Source

Related Posts