Υγεία

Ύπνος: Ποια είναι η καλύτερη απόχρωση στο φως της κρεβατοκάμαρας – Βοηθά στην αϋπνία

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και πιο trendy η εισαγωγή έγχρωμου φωτισμού στον χώρο. Είτε πρόκειται για χρωματιστούς λαμπτήρες για τα κύρια φωτιστικά είτε για κρυφές λωρίδες LED πίσω από τηλεοράσεις και κορνίζες, ο φωτισμός παίζει πλέον βασικό ρόλο στο «ντύσιμο» των δωματίων. Ποιο είναι, λοιπόν, το καλύτερο χρώμα για την κρεβατοκάμαρα σας;

Με τη νέα τάση στον φωτισμό, ένα δωμάτιο με ελάχιστη διακόσμηση μπορεί να φαίνεται πλήρως διακοσμημένο με το πάτημα ενός διακόπτη. Μέχρι τώρα, θεωρούσαμε ότι πρόκειται μόνο για μια τάση, αλλά πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι μια συγκεκριμένη ζεστή απόχρωση φωτός μπορεί στην να υποστηρίξει τον κύκλο του ύπνου σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται στην κρεβατοκάμαρα.

Μετά από μια κουραστική ημέρα εργασίας, είναι πάντα ωραίο να έχετε μια βαθιά χαλαρωτική ξε. Μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ ή ένα φλιτζάνι τσάι ενώ ετοιμάζετε τον χώρο σας για τον ύπνο, ενώ η τελευταία πινελιά που μπορείτε να βάλετε είναι ο έγχρωμος φωτισμός.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το χρώμα είναι μία από τις λιγότερο αναγνωρισμένες αποχρώσεις χρωμάτων για τοίχους υπνοδωματίων, οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει μια ζεν ατμόσφαιρα σε κάθε σύγχρονο . Ακούστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Ποιο χρώμα φωτός είναι καλύτερο στην κρεβατοκάμαρα για τον ύπνο σας;

Παρόλο που οι έγχρωμοι λαμπτήρες στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να ακούγονται μόνο σαν μια σχεδιαστική μόδα, μπορούν να έχουν σοβαρά σε με τον παραδοσιακό λευκό φωτισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ντύσετε το δωμάτιο με ένα ζεστό κόκκινο φωτισμό, θα χαλαρώσετε καλύτερα. Δεν θα δημιουργήσετε μόνο μία ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά θα βελτιώσετε και τον ύπνο σας.

Η Carlie Gasia που ασχολείται με τον ύπνο συμφωνεί ότι το κόκκινο φως μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της χαλάρωσης, βελτιώνοντας έτσι την . Εξηγεί ότι το κόκκινο φως έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος από άλλα έγχρωμα φώτα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, τα οποία μπορούν να ηρεμήσουν το σώμα και το μυαλό.

«Το κόκκινο φως δεν επηρεάζει επίσης τον κιρκάδιο ρυθμό και δεν επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης, οπότε ακόμη κι αν το κόκκινο φως δεν έχει ηρεμιστική επίδραση σε εσάς, δεν θα βλάψει τον ύπνο σας» εξηγεί η ίδια στο Livingetc.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το κόκκινο χρώμα θεωρείται συνήθως διεγερτικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί γενικά δεν συνιστούν τη χρήση του σε μεγάλο βαθμό σε μια κρεβατοκάμαρα. Οι ψυχολόγοι λένε ότι το χρώμα θα μπορούσε να εμποδίσει τον ύπνο όταν χρησιμοποιούνται φωτεινές κόκκινες αποχρώσεις, ενθαρρύνοντας βαθύτερες αποχρώσεις όπως το μπορντό, αλλά αυτό δεν ισχύει όταν πρόκειται για φωτισμό.

Η Julia Forbes από το Sleep Advisor μας λέει ότι ο κόκκινος φωτισμός της κρεβατοκάμαρας μπορεί να δημιουργήσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα πριν πάτε για ύπνο, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε καλύτερα ειδικά αν πάσχετε από Για έναν καλό βραδινό ύπνο, είναι σημαντικό να χαλαρώσετε πρώτα» λέει η ίδια και προσθέτει ότι «Το κόκκινο φως μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη για να σηματοδοτήσει στο σώμα ότι είναι ώρα για ύπνο, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο».

Σύμφωνα με την Carlie Gasia, πριν χρησιμοποιήσετε το κόκκινο φως για να βοηθήσετε τον ύπνο σας, βεβαιωθείτε ότι είναι οπτικά ελκυστικό και δεν αποσπά την προσοχή σας.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Source

Related Posts