Υγεία

Ποια ρούχα δεν πρέπει να φοράτε στο κρεβάτι – Τι ισχύει για κάλτσες και εσώρουχα

Η έχει ανέβει, τη μέρα μπορεί να φοράτε καλοκαιρινά αλλά το βράδυ πολλοί από εσάς φοράτε κάτι επιπλέον στο κρεβάτι είτε για να νιώθετε πιο ζεστά είτε γιατί το έχετε συνηθίσει.

Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο ύπνου του ανθρώπου. Καθώς πλησιάζει η ώρα που θα πάτε για ύπνο, η θερμοκρασία του τός σας συνήθως πέφτει μαζί με τον καρδιακό σας ρυθμό και αυτό θεωρείται ότι αυξάνει τη γνωστή αίσθηση της υπνηλίας.

Καλό είναι να γνωρίζετε ακόμη ότι η ιδανική θερμοκρασία του δωματίου σας για ύπνο είναι μεταξύ 16-20 βαθμών Κελσίου ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του καθενός. Θα πρέπει, δηλαδή, η θερμοκρασία στο να είναι τόση, ώστε ούτε φυσικά να κρυώνετε, αλλά ούτε και να ζεσταίνεστε.

Βέβαια για να απολαύσετε τον ύπνο σας πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή και στα ρούχα που φοράτε.

Δείτε ποια ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στον ύπνο

Η ειδικός σε θέματα υγείας Dr Deborah Lee δήλωσε στην Daily Express US ποια είδη ρούχων δεν πρέπει να φοράτε κατά τη διάρκεια της νύχτας:

Μην φοράτε κάλτσες

«Το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι, ειδικά επειδή θα τις φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να μειώσει την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά όταν είναι πολύ στενές. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πιτζάμες σας ή ό,τι άλλο φοράτε στον ύπνο σας, δεν είναι χωμένες μέσα στις κάλτσες, κάνοντάς τες ακόμα πιο σφιχτές» αναφέρει η Dr Deborah Lee και προσθέτει ότι «Μια άλλη επιλογή θα ήταν να φοράτε κάλτσες που είναι ένα νούμερο μεγαλύτερες από τις κανονικές, εξασφαλίζοντας σίγουρα ότι η κυκλοφορία του αίματος συνεχίζεται κανονικά»

Οι κάλτσες μπορούν επίσης να μεταφέρουν , όπως το E.coli, και το να πέσετε στο κρεβάτι με τις ίδιες κάλτσες που φορούσατε όλη μέρα, πιθανότατα θα αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων, προειδοποιεί η ειδικός.

Μην φοράτε εσώρουχα

Σύμφωνα με την Dr Deborah Lee, «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράτε εσώρουχα στο κρεβάτι, ειδικά βρακιά». Αυτό, όπως είπε η ίδια, όχι μόνο μπορεί να είναι άβολο, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερη αυξάνοντας την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων και λοιμώξεων.

Μην φοράτε σφιχτές πιτζάμες

Όπως οι κάλτσες, έτσι και τα στενά ρούχα, οι στενές πιτζάμες, μπορούν να περιορίσουν την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος, οδηγώντας σε χειρότερο ύπνο και δυσφορία που ενδεχομένως θα σας ξυπνήσει και δεν θα σας αφήσει να απολαύσετε τον ύπνο σας.

«Όσο πιο στενά είναι τα ρούχα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μπορείτε να κινηθείτε στον ύπνο σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια του ύπνου σας» τόνισε η Dr Deborah Lee, η οποία σας συμβουλεύει να αποφεύγετε τις χοντρές πιτζάμες και σίγουρα να προτιμάτε τις βαμβακερές.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Source

Related Posts