Μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος στην Πάτρα.

Ο 17χρονος κατέβαινε εκείνη την στιγμή (ώρα διαλείμματος) μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο. Και ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε περιέργως βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο

Το χέρι του παιδιού το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία. Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό, σύμφωνα με πληροφορίες από το gnomip.gr

O μαθητής ένιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του τρόμαξαν, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε. Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Αναπάντητα τα ερωτηματικά για το πως το καλώδιο βγήκε… εκτός, πότε συνέβη αυτό και πως κανείς δεν το είχε παρατηρήσει.

Σχετική έρευνα κάνει ήδη το σχολείο.

Related Posts