Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να κινήθηκαν άμεσα και να προγραμμάτισαν τις διακοπές τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως για το χρονικό διάστημα 3 -6 Μάϊου (Μεγάλη Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα).

Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες όχι βίλες) κατάλληλα για οικογένεια, καταγράφονται σε υψηλά επίπεδα στους δημοφιλείς προορισμούς.

Στους 10 «must» ηπειρωτικούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις για αυτοτελή ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια-παρέα με τουλάχιστον 4 κρεβάτια, καταγράφουν ποσοστά άνω του 90%.

Η τουριστική δυναμική θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες σχεδόν στο σύνολο των ηπειρωτικών προορισμών και ο λόγος δεν είναι άλλος από το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που δεν είναι «προσιτό» για μια οικογένεια που χρειάζεται να μεταφέρει και το αυτοκίνητο.

Στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 300€.

Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 338 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA , αυξημένη δυναμική κατά 20% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Με πληροφορίες από newmoney.gr 

Related Posts