Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% λόγω AI

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη («generative AI»), σύμφωνα με εκτίμηση που επικαλείται ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του για την ψηφιακή οικονομία. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η παγκόσμια αγορά της ΑΙ, που περιλαμβάνει το υλικό, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 18,6% μεταξύ του 2022 και του 2026, με το μέγεθός της να φθάνει τα 900 δισ. δολάρια το έτος αυτό, ενώ άλλες αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δολάρια το 2030.

Αυξήθηκαν οι συνδρομές

Οι συνολικές συνδρομές στο διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα της Netflix έφτασαν τις 40 εκατομμύρια καταγράφοντας αύξηση 5 εκατομμυρίων χρηστών σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για αύξηση 14% όταν πολλές άλλες εταιρείες παρουσίασης ροής περιοεχομένου «streaming» αντιμετώπισαν κάμψη στον αριθμό των χρηστών τους. Δύο στους πέντε νέους χρήστες στο Netflix αυτές τις μέρες επιλέγουν τη φθηνότερη επιλογή με διαφημιστική υποστήριξη, όπου αυτή προσφέρεται. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη Microsoft για τις διαφημιστικές υπηρεσίες.

Καμπανάκι για το χρέος

Το καμπανάκι του κινδύνου για τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης κρούει ο Ρέι Ντάλιο. Σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των hedge fund Bridgewater Associates ανέφερε τις ανησυχίες του για τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους τους, του κινδύνου ακόμη και εμφυλίου και την πιθανότητα εμπλοκής της χώρας σε νέα διεθνή σύγκρουση, η οποία προειδοποίησε ότι μπορεί να αποτρέψει τους ξένους επενδυτές από την αγορά αμερικανικών ομολόγων.

Ο Μιλέι στη Silicon Valley

Στη Silicon Valley αναμένεται στα τέλη Μαΐου ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Platforms Μαρκ Ζάκερμπεργκ και άλλους ηγέτες τεχνολογικών εταιρειών. Η προεδρική αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους της Apple, της OpenAI και της Google. Ο Μιλέι έχει ήδη συναντήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Ιλον Μασκ στο πλαίσιο προσπαθειών για προσέλκυση επενδύσεων.

Related Posts