Ολη η Ευρώπη είναι… Ολυμπιακός. Με τους Ερυθρόλευκους να διεκδικούν όχι έναν αλλά δύο τίτλους. Εκείνον του Conference League, έχοντας φτάσει ως τους ημιτελικούς. Αλλά και αυτόν του Youth League, μιας και από χθες το απόγευμα η Κ-19 ομάδα τους είναι στον τελικό. Το ξανάκαναν οι Πειραιώτες. Και μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι. Την Πέμπτη το βράδυ ήταν η Φενέρ. Χθες στη Νιόν η περίφημη Ναντ: 3-1 στη ρουλέτα η ομάδα τού – τιμωρημένου χθες – Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, έπειτα από τη λευκή ισοπαλία της κανονικής διάρκειας. Και πλέον ο τελικός το απόγευμα της Δευτέρας (19.00) στην «πρωτεύουσα» της UEFA.

Απαραίτητη σημείωση: οι πιτσιρικάδες του Θρύλου, και αν δεν χάνουν φέτος σε διαδικασία πέναλτι. Πέρασαν την Ιντερ και τη Λανς με αυτόν τον τρόπο. Το τρίτωσαν χθες ενώπιον του Βαγγέλη Μαρινάκη που ταξίδεψε από την Πόλη στην Ελβετία για χάρη τους. Και ήταν μια δίκαιη πρόκριση. Διότι ο Ολυμπιακός έδειξε πραγματικά έτοιμος για αυτό το ιστορικό αντάμωμα. Σωματικά και πνευματικά. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Καλά διαβασμένος, απέναντι σε μια σούπερ αθλητική ομάδα του υψηλότερου επιπέδου της Ευρώπης. Καμιά φορά όμως στο ποδόσφαιρο θέλει και τύχη. Το υπενθύμισαν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες (Μπάμπης Κωστούλας 34′, Παπακανέλλος 68΄). Και ανάμεσα ένα γκολ του Μπάμπη Κωστούλα (45’+1′) που ακυρώθηκε μέσω VAR ως χέρι του αδερφού του, Κώστα. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο στον ημιτελικό με βάση την εικόνα – και την κυριαρχία τους που απειλήθηκε μόνο στο 38΄, στην κεφαλιά του Ντιγκάρ προ κενής εστίας. Γκολ όμως δεν προέκυψε και αναπόφευκτα όσο η ώρα περνούσε τόσο πλησίαζε η «ρουλέτα» πρόκρισης στη διαδικασία των πέναλτι. Μπάκουλας, Μπάμπης Κωστούλας και Λιατσικούρας έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα για τους νικητές. Με τον πορτιέρο Αντζελο Σίνα να «σταματά» το πέναλτι του Ακαπαντί, να βλέπει τον Λετού να σημαδεύει άουτ και τον Λερού να εκτελεί στο δοκάρι.

Ολυμπιακός: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (78΄ Λιατσικούρας), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61′ Δάμα), Χ. Κωστούλας.

Ναντ: Μαμπό, Ακαπαντί, Ντιγκάρ, Μουαμπά, Γκοτιέ (69′ Κούμους), Γκόμες, Λερού, Ενζιτά (69′ Σαβίν), Ασουμανί (81′ Λετού), Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί.

n «Συγχαρητήρια! Σας είχα πει και μετά τον αγώνα με την Ιντερ πως μπορείτε να φτάσετε μέχρι τον τελικό. Μπορείτε τη Δευτέρα να γράψετε Ιστορία. Πλέον δεν είναι όνειρο», ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους νεαρούς άσους του Ολυμπιακού που τη Δευτέρα στον τελικό (19.00) θα αντιμετωπίσουν τη Μίλαν. Και ο δεύτερος ημιτελικός της Νιόν κρίθηκε στα πέναλτι. Με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν την Πόρτο σε 2-2 στο 90’+3΄και να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό στη «ρουλέτα».

Δ.Δ.

Related Posts