Τούρτα

Ο συριζαίος πρόεδρος έκανε στον Ευάγγελο Αποστολάκη έκπληξη για τα γενέθλιά του ενώ περιόδευαν στην Ξάνθη. Οχι μόνο τού παρήγγειλε τούρτα – θάλασσα με πολεμικό πλοίο πάνω, κάλεσε και τους θαμώνες του μαγαζιού να του τραγουδήσουν, ενημερώνοντάς τους πως πρέπει να τον προσφωνούν «ναύαρχο», όχι «Βαγγέλη». Φαντάζομαι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για οποιονδήποτε εορτάζοντα απ΄ το να κάνει το ταμπλό βιβάν σε ένα από τα δεκάδες photo ops ή τα βίντεο που ετοιμάζει ένα φαινόμενο της μεταπολιτικής καθημερινά.

Εφαρμογή

«Σήμερα, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε επιτέλους νόμους που εφαρμόζονται στην πράξη, γιατί στο παρελθόν, πολλές φορές, υπήρχαν ή θεσπίζονταν νόμοι που στο τέλος δεν υλοποιούνταν», δήλωσε στο 2ο συνέδριο «Women in Law» η Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας για την έμφυλη βία. Εντάξει, η πλημμελής χρήση του ειδικού οδηγού διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας από τους αστυνομικούς, που αναδείχθηκε από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, ήταν εκτός της θεματολογίας του συνεδρίου.

Πριγκίπισσα

Ο Θανάσης Γλαβίνας εκνεύρισε τη Σοφία Βούλτεψη γιατί είπε ότι μέχρι να ιδρυθεί το ΕΣΥ από το ΠΑΣΟΚ οι άνθρωποι «δεν είχαν δει γιατρό στη ζωή τους». Επειτα, η κατά τον κεντροαριστερό «πριγκίπισσα της διαστρέβλωσης» φώναζε ότι το κόμμα του έφερε τα Μνημόνια κι εκείνος της θύμισε τα Greek statistics της κυβέρνησης Καραμανλή. Οπότε, επειδή είναι και εξοχότητα των ντεσιμπέλ, απαίτησε να μην της ξαναφέρουν πιτσιρικάδες στην εκπομπή. Να βγαίνει πιο συχνά, να ενισχύει το φιλελεύθερο προφίλ της κυβέρνησης.

Δρώμενο

Για να τιμήσει «το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία», ο μακεδονομάχος Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών πάνω στο κοινοβουλευτικό βήμα, αναφωνώντας «αν υπήρχε αξιοπρεπής εθνική πατριωτική κοινωνική κυβέρνηση θα έκανε αυτό εδώ». Κρίμα που δεν φόρεσε μια περικεφαλαία την ώρα που παρουσίαζε το δρώμενο. Θα γινόταν περισσότερος ντόρος. Οι λάτρεις του θεάματος, πάντως, ξέρουν ότι ακόμη και οι επαγγελματίες σόουμεν έχουν κακές μέρες.

Related Posts