Τοπικά

Τέμπη-Σύμβαση 717: Κανείς από τους κατηγορούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι δεν έχει πληρώσει την εγγύηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ανακριτικός κύκλος για τη σύμβαση 717, με την υποχρέωση υψηλής εγγυοδοσίας που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε ακόμα και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Από το γραφείο της Ευρωπαίας ανακρίτριας πέρασαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Πριν λίγες ημέρες επιβλήθηκε σε τρία στελέχη της κοινοπραξίας η υψηλότερη μέχρι στιγμής εγγυοδοσία, ύψους 1.000.000 ευρώ στον καθένα.

Με βάση τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα στους κατηγορουμένους που έχουν απολογηθεί, οι εγγυοδοσίες έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, κανένας από τους κατηγορουμένους δεν έχει πληρώσει, καθώς όλοι έκαναν προσφυγές στα αρμόδια δικαστικά όργανα, ζητώντας την άρση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου ή τη μείωση του ποσού που τους έχει επιβληθεί.

Από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου θα εξαρτηθεί αν τελικά πληρώσουν και ποια ακριβώς χρηματικά ποσά οι κατηγορούμενοι.

elftherostypos.gr 

Related Posts