Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ για Σκρέκα: Αφού δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, το ρίχνει στις… ασκήσεις φυσικής. Και μη χειρότερα!

Ειρωνικά σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τηλεοπτικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος απέδωσε τις αυξημένες τιμές στο πασχαλινό αρνί στο… βάρος του και όχι στην ακρίβεια.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, στην ανακοίνωσή της, «ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό αλλά… βαρύ. Αν θέλουν οι καταναλωτές φθηνότερο, μπορούν να επιλέξουν ένα ελαφρύτερο, σύμφωνα με τον υπουργό».

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις… ασκήσεις φυσικής. Και μη χειρότερα». ​

Τι είπε ο Σκρέκας για το… βαρύ αρνί;

«Ένα αρνί από ένα αρνί ή ένα αμνοερίφιο από ένα άλλο έχει διαφορά σε ό,τι αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ αρνί προφανώς θα είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ, ένα πιο μικρό», δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είχαν προηγηθεί δημοσιογραφικές παρατηρήσεις ότι ο στόχος για αρνί με 10 ευρώ το κιλό, που είχε θέσει η κυβέρνηση, δεν επετεύχθη.

«Στόχος μας ήταν να έχει επιλογές ο καταναλωτής. Εγώ μπορεί να πάρω το αρνί ή το κατσίκι από τον κρεοπώλη που τον εμπιστεύομαι και να δώσω 1-2 ευρώ παραπάνω. Υπάρχουν κρεοπωλεία και κρεοπωλεία», προσέθεσε ο Κώστας Σκρέκας, πριν καταλήξει στην… ανάλυση περί βάρους και τιμής.

Όσο για τα σχόλια στα social media, ήταν… ανάλογα της υπουργικής ανάλυσης…

Related Posts