Eυρεία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται στον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Η επιχείρηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και αστυνομικών σκύλων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πειστήρια όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα κ.ά. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη στιγμή είχαν γίνει πάνω από 400 προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν πως ως χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί 60 άτομα τα οποία είχαν βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια.

Στον εισαγγελέα

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν αφορούν εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σήμερα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα. Η σχετική πολυσέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει 158 άτομα, τα οποία αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με διάφορα αδικήματα εκτός από τον θάνατο του αστυνομικού, τα οποία τελέστηκαν τουλάχιστον από το 2019.

Χθες το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό ότι: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στου Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων, καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Related Posts