Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία, η οποία ήδη αντιμετωπίζει βραδύτερη ανάπτυξη και αυξημένα επιτόκια. «Σήμερα, για μένα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι πιθανώς ο νούμερο ένα κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Τζαντάν σε ειδική έκδοση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ. Η κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, διατηρώντας την πίεση στον πληθωρισμό. Ο χρυσός έφτασε επίσης σε υψηλό ρεκόρ τον Απρίλιο.

Ετήσεις αποδοχές άνω των 26,9 εκατ. δολ.

Συνολικές αποδοχές άνω των 26,9 εκατομμυρίων δολαρίων είχε πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο. Το πακέτο αποδοχών της Walmart για τον Νταγκ ΜακΜίλον περιελάμβανε 1,5 εκατ. δολάρια σε βασικό μισθό, 19,6 εκατ. δολάρια σε μετοχές και 5,8 εκατ. δολάρια σε άλλες αποζημιώσεις. Ο 57χρονος αμερικανός μάνατζερ είναι τώρα υπεύθυνος για 2,1 εκατομμύρια εργαζομένους σε περισσότερα από 10.000 καταστήματα λιανικής της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, με ετήσιες πωλήσεις 648 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Sumitomo στην Elliott Management

Το hedge fund Elliott Management έχει αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στην ιαπωνική Sumitomo, έναν από τους αγαπημένους οίκους συναλλαγών του Ουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο καυτές αγορές για επενδυτικά κεφάλαια. Η Elliott που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Πολ Σίνγκερ έχει επενδύσει και στην ιαπωνική εταιρεία ακινήτων Mitsui Fudosan, αφού προηγουμένως είχε βάλει στο μικροσκόπιο τις Toshiba, SoftBank Group και Dai Nippon Printing.

Ελβετία: μηνύματα αβεβαιότητας

Η Ελβετία πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σταθερότητα της οικονομίας της αλλά τα παγκόσμια γεγονότα συνεχίζουν να απειλούν τη σταθερότητα των τιμών της χώρας παρά το ισχυρό ιστορικό της στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, προειδοποίησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας Τόμας Τζόρνταν. «Στο τρέχον περιβάλλον η αβεβαιότητα παραμένει αυξημένη και νέα σοκ μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή», είπε στο Bloomberg.

Related Posts