ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ

Πριν από μερικά χρόνια ο ενδυματολογικός κώδικας θα ήταν ο ανάποδος: στην (κεντρο)αριστερή πλευρά, η ηγεσία απέφευγε τη γραβάτα όπως ο διάολος το λιβάνι, ενώ στην κεντροδεξιά συμπεριλαμβανόταν σε κάθε εμφάνιση, για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρη η διαφορά. Φέτος το Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβαλε γραβάτα ούτε στην περιφορά του Επιταφίου, ούτε στην πρώτη Ανάσταση ούτε στην κανονική, τη βραδινή. Αντιθέτως, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκαν κοστουμάτοι και γραβατωμένοι στις αντίστοιχες περιστάσεις – ο Κασσελάκης, μάλιστα, δεν αποχωρίστηκε τη γραβάτα του ούτε για τους Μπότηδες στην Κέρκυρα. Νέοι καιροί, νέα ήθη.

ΚΥΝΗΓΗΤΟ

Τώρα που έχουν ξεκινήσει για τα καλά οι περιοδείες των αρχηγών, δεν είναι και δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως η κυβέρνηση και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ακριβώς τα ίδια μέρη στο μυαλό τους – ψάχνουν άρα και την καλύτερη χρονική στιγμή για να τα επισκεφθούν, χωρίς να έχουν πάντα στο μυαλό τους να τηρήσουν το fair play. Και επειδή ακριβώς τα επιτελεία αυτές τις μέρες έχουν τα μάτια και τα αφτιά τους στραμμένα στους αντιπάλους και στα δικά τους ταξίδια, προσοχή στις «περίεργες» συμπτώσεις. Ή, τέλος πάντων, στα τυχαία συναπαντήματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Για τα δεδομένα που τελικά υπήρχαν για το κόμμα, στην Ηπειρο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε άσχημα το 2023 – στην Αρτα μάλιστα, την οποία επισκέπτεται αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης, το κόμμα του έλαβε 31,7% τον Μάιο και 28,9% τον Ιούνιο, ποσοστό μεγαλύτερο από το πανελλαδικό του. Εύλογα, ο Κασσελάκης θέλει να διατηρήσει τα νούμερα ή ακόμα και να τα ενισχύσει, παρότι η σχέση του με τη βουλευτή της περιοχής Ολγα Γεροβασίλη δεν πέρασε και λίγα τους προηγούμενους μήνες. Αναρωτιέμαι, πάντως, αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να περάσει μια βόλτα και από το χωριό του προκατόχου του, το Αθαμάνιο – παρότι, τουλάχιστον επίσημα, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς φαίνεται η διαχρονικότητα ενός καλλιτέχνη; Στην είδηση του θανάτου της Αννας Παναγιωτοπούλου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν τη ραδιοφωνική της παρουσία στη «Λιλιπούπολη», τη θεατρική της πορεία στο Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή στο Αλσος Παγκρατίου, ακόμα και την τηλεοπτική της παρουσία ως «Μαντάμ Σουσού» στο ομώνυμο σίριαλ της ΕΡΤ. Για τους σαράντα και κάτω, όμως, που έγραφαν αναρτήσεις και πόσταραν βίντεο για να την αποχαιρετήσουν, η Παναγιωτοπούλου θα είναι πάντα, πρώτα απ’ όλα τα υπόλοιπα, η Χριστίνα Μαρκάτου από το «Ντόλτσε Βίτα» του Mega. Για κάθε γενιά, κάτι άλλο.

Related Posts