Κόσμος

Πέθανε ο πιο βαρύς άνδρας της Βρετανίας λίγο πριν τα 34α γενέθλιά του

Ο πιο βαρύς  άνθρωπος της Βρετανίας, ονόματι Τζέισον Χόλτον, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στα 33 του χρόνια. Ο Τζέισον, ο οποίος διέμενε στο Κάμπερλι του Σάρεϊ, είχε φτάσει να ζυγίζει 300 κιλά και δεν έβγαινε από το σπίτι του τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Τζέισον πέθανε το περασμένο Σάββατο αφού οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την οργανική ανεπάρκεια. Όπως δήλωσε η μητέρα στη Sun, η «αντίστροφη μέτρηση» άρχισε αφότου σταμάτησαν να λειτουργούν τα νεφρά του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, ο Τζέισον άρχισε να παχαίνει υπερβολικά μετά τον θάνατο του πατέρα του και ενώ βίωνε bullying στο σχολείο.

Ο παχύσαρκος άνδρας μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο νοσοκομείο Royal Surrey County Hospital με ειδικό ασθενοφόρο στο οποίο χρειάστηκε να τον μεταφέρουν έξι πυροσβέστες.

«Νόμιζα ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να τον σώσουν ξανά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατό», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο γιος της υποβλήθηκε σε νεφρική αιμοκάθαρση και ενδοφλέβια αντιβίωση, αλλά ότι τα όργανά του συνέχισαν να καταρρέουν.

Τότε οι γιατροί είπαν ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα πεθάνει, όπως και συνέβη.

Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανεπάρκεια οργάνων και την παχυσαρκία.

Ο Τζέισον ζούσε σε ένα ειδικά χτισμένο δημοτικό μπανγκαλόου εξοπλισμένο με ειδικά ενισχυμένα έπιπλα.

Ο Τζέισον σε παιδική ηλικία, δίπλα στη μητέρα του

Related Posts