Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, κατέθεσε χθες στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και είπε στους ενόρκους ότι συνεννοήθηκε κρυφά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία και έναν εκδότη ταμπλόιντ εφημερίδας να καταστείλουν αρνητικές ιστορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την προεκλογική εκστρατεία του το 2016. Η δίκη του Τραμπ γίνεται με τους εισαγγελείς να στοχεύουν να αποδείξουν ότι ο πρώην πρόεδρος έκρυψε παράνομα ως επιχειρηματικό έξοδο μια πληρωμή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ώστε να μη γνωστοποιήσει τη σεξουαλική σχέση που είχαν.

Κάποτε ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του Τραμπ, ο Κοέν είναι πλέον ο βασικός μάρτυρας της εισαγγελίας καθώς η δίκη μπαίνει στην πέμπτη εβδομάδα της στο ποινικό δικαστήριο στο Μανχάταν. Η πληρωμή 130.000 δολαρίων από τον Κοέν στην Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016 με σκοπό να την εμποδίσει να μιλήσει δημόσια για μια σεξουαλική επαφή που λέει ότι είχε με τον Τραμπ το 2006 βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης.

«Σπρώξε το θέμα»

Ο Κοέν είπε ότι ο ίδιος, ο Τραμπ και ο εκδότης του «National Enquirer», Ντέιβιντ Πέκερ, συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν την ταμπλόιντ εφημερίδα που πωλείται στα σουπερμάρκετ για να ενισχύσουν την προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, αποκλείοντας οποιεσδήποτε αρνητικές ιστορίες θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα του. Ο δικηγόρος κατέθεσε πως ο Τραμπ του είπε: «Σπρώξε το θέμα χρονικά όσο μπορείς, να βγει μετά τις εκλογές, διότι αν κερδίσω θα γίνω πρόεδρος και δεν θα με νοιάζει και αν χάσω δεν θα με νοιάζει πραγματικά».

Ο Κόεν κατέρριψε και έναν άλλο λόγο για τον οποίο λέγεται ότι ο Τραμπ ήθελε να θάψει την ιστορία – ότι δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τη σύζυγό του, Μελάνια – προκειμένου να υποδηλώσει ότι ο χρηματισμός της Ντάνιελς δεν σχετίζεται μόνο με την εκστρατεία του 2016. «Μην ανησυχείς» θυμάται ο Κοέν να του απαντά ο Τραμπ όταν τον ρώτησε αν η ιστορία θα προκαλούσε προβλήματα στον γάμο του. Και πρόσθεσε ο Κοέν: «Δεν σκεφτόταν τη Μελάνια. Ηταν όλα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία».

Related Posts