Sports

Η Κρουέλα των Συντηρητικών: Αντιδράσεις για την Κρίστι Νοέμ που σκότωσε το κουτάβι της και «μια κατσίκα που βρωμούσε»

Η Κρουέλα των Συντηρητικών: Αντιδράσεις για την Κρίστι Νοέμ που σκότωσε το κουτάβι της και «μια κατσίκα που βρωμούσε»

Με υπερηφάνεια η Κρίστι Νόεμ, η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, αποκάλυψε σε βιβλίο ότι σκότωσε με καραμπίνα τον σκύλο που μισούσε και μια κατσίκα γιατί «βρωμούσε». Όπως ήταν αναμενόμενο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων για τη γυναίκα που ενδέχεται να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ.

“Τον μισούσα αυτό τον σκύλο”, γράφει η 52χρονη Νόεμ στα απομνημονεύματά της με τίτλο “Δεν αλλάζει” (“No Going Back”), σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η Guardian. Η γυναίκα που θα μπορούσε να ήταν η αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει πως ο 14 μηνών Κρίκετ, ένα θηλυκό “ανεκπαίδευτο” σκυλί, κατέστρεψε με τη συμπεριφορά του μια εκδρομή για κυνήγι σκοτώνοντας αρκετές κότες που ανήκαν σε μια οικογένεια της περιοχής.

Επομένως, σύμφωνα με την ίδια, η μόνη λύση ήταν να σκοτώσει τον σκύλο.

“Δεν ήταν ευχάριστο, αλλά έπρεπε να γίνει. Και αφού αυτό τελείωσε, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να γίνει και κάτι άλλο δυσάρεστο”, περιγράφει στο βιβλίο της η συντηρητική Ρεπουμπλικανή και συνεχίζει περιγράφοντας πώς σκότωσε μια “μοχθηρή” κατσίκα, που “βρωμούσε”.

Η εκμυστήρευση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου προκάλεσε βροχή αντιδράσεων από τους πολιτικούς σχολιαστές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοκ σόου.

Οι σκύλοι καταλαμβάνουν μια ιδιαίτερη θέση στην αμερικανική ζωή και τα δημόσια πρόσωπα συχνά βάλλονται όταν τους κακομεταχειρίζονται–κάτι που έμαθε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ το 2012 όταν αφηγήθηκε πώς η οικογένειά του έδεσε τον σκύλο τους, τον Σίμους, στην οροφή του αυτοκινήτου σε ένα ταξίδι τους.

Αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες επικρίσεις όταν το 2017 οι επικριτές του επισήμαναν ότι ο μεγιστάνας των ακινήτων ήταν ο πρώτος ένοικος του Λευκού Οίκου για περισσότερα από 100 χρόνια που δεν είχε σκύλο για συντροφιά.

“Κρουέλα”

Η ομάδα του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν άδραξε την ευκαιρία αναρτώντας την Παρασκευή στην πλατφόρμα X το εξής μήνυμα: “Η υποψήφια αντιπρόεδρος του Τραμπ καυχιέται ότι σκότωσε το 14 μηνών κουτάβι της”.

Καθώς το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες Τιμ Βαλτς της Μινεσότας και Γκρέτσεν Γουΐτμερ του Μίσιγκαν έκαναν έκκληση στους χρήστες της πλατφόρμας X: “Ανεβάστε μια φωτογραφία με το σκύλο σας που δεν περιλαμβάνει τον πυροβολισμό του και το θάψιμό του σε λάκκο”.

Οι παρουσιαστές του τοκ σόου “The View” το γλέντησαν…”Η μοναδική γυναίκα που γνωρίζω ότι σκότωνε σκυλιά ήταν η Κρουέλα ντε Βιλ”, είπε ο ένας αναφερόμενος στην “κακιά” της ταινίας του Ντίσνεϊ “Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας”.

Μια άλλη χαρακτήρισε “απαράδεκτες” τις ενέργειες της Νόεμ: “Κάποιες φορές οι σκύλοι είναι σαν τα παιδιά μας”, σχολίασε.

«Μην ψηφίζετε κανέναν που δεν θα του εμπιστευόσαστε τον σκύλο σας»

Η Νόεμ έγραψε στο βιβλίο της πως το ότι σκότωσε την Κρίκετ δείχνει πως είναι έτοιμη στην πολιτική και στη ζωή να κάνει ό,τι απαιτείται, ακόμη κι αν αυτό είναι “άσχημο και δύσκολο”.

Την Κυριακή έγραψε στο Twitter ότι “ο κόσμος ψάχνει για ηγέτες αυθεντικούς, που προτίθενται να διδαχτούν από το παρελθόν και που δεν αποφεύγουν τις σκληρές προκλήσεις”.

“Οπως εξήγησα στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο. Αλλά συχνά ο εύκολος τρόπος δεν είναι και ο σωστός”, έγραψε.

Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που φαίνεται να πείθονται.

Χθες, η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον, που έχασε από τον Τραμπ το 2016, πόσταρε εκ νέου ένα μήνυμα που είχε ποστάρει το 2021: “Μην ψηφίζετε κανέναν που δεν θα του εμπιστευόσαστε τον σκύλο σας”. “Ισχύει πάντα”, πρόσθεσε .

 

To άρθρο Η Κρουέλα των Συντηρητικών: Αντιδράσεις για την Κρίστι Νοέμ που σκότωσε το κουτάβι της και «μια κατσίκα που βρωμούσε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Posts