Και τώρα τρέχουν: εκστρατεία «πόρτα πόρτα» έχει ζητήσει από τα στελέχη του ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγοντας να βγει ο ίδιος μπροστά στις πιο δύσκολες περιοχές για τη ΝΔ.  Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Βόρεια Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής κινητικότητας: μετά τις πρώτες βόλτες του Μητσοτάκη στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί πολλές φορές σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία μετά το Πάσχα. Πέραν της Θεσσαλονίκης είναι σταθερά βαρόμετρο η Αττική, εξού και ο Μητσοτάκης θέλει να βγαίνει εκτός γραφείου με κάθε ευκαιρία. Εκτός απροόπτου το Σάββατο προγραμματίζει βόλτα και πάλι στον νότιο τομέα της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Αγιο Δημήτριο – μία από τις περιοχές όπου η ΝΔ κατέγραψε (αν και πρώτη) ποσοστό χαμηλότερο από το πανελλαδικό της στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Σήμερα ο Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λέσβο, για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, επιλέγοντας το μοντέλο των εθνικών εκλογών, δηλαδή τη σύνδεση της προεκλογικής περιοδείας με την προβολή μικρών ή μεγαλύτερων έργων σε τοπικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως προορισμοί και ημερομηνίες κλειδώνουν όχι μόνο στο πρωθυπουργικό ημερολόγιο, αλλά και σε εκείνο των υπουργών και κομματικών στελεχών – όπου την πρωτοβουλία, ως νέος επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ, έχει αναλάβει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Κασσελάκης

Στις περιοδείες το έχουν ρίξει και στην αντιπολίτευση: μετά την άφιξή του από τις ΗΠΑ και στη σημερινή παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει αύριο τη λεγόμενη «Ναυτική Εβδομάδα» στη Σύρο, η οποία περιλαμβάνει εξαήμερη περιοδεία σε μια σειρά νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων οι μικρές Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και πιο ακριτικά, όπως το Καστελλόριζο. Μέσα σ’ αυτήν την εβδομάδα ετοιμάζεται και μια εκδήλωση, όπως όλα δείχνουν στην Κω, για τη δημόσια υγεία – με την επιλογή του νησιού να είναι συμβολική, λόγω του περιστατικού με το ασθενοφόρο και την καρότσα που είχε συμβεί στο νησί. Τις περιοδείες του προέδρου, αλλά και την οργανωτική στρατηγική του κόμματος, έχει αναλάβει το δίδυμο Ράνια Σβίγγου και Γιάννης Βουλγαράκης.

Ο Ανδρουλάκης

Στο πασοκικό στρατόπεδο, μετά την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη και την παρουσία του στην Πυλαία, ο πρόεδρος του κόμματος μπαίνει σφήνα στη νησιωτική περιοδεία Κασσελάκη: ο Ανδρουλάκης το Σάββατο θα βρεθεί στη Σέριφο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο του νησιού και τη δήμαρχο της Σίφνου, με αντικείμενο συζήτησης την ενσωμάτωση των μικρών Κυκλάδων στους περιορισμούς της golden visa. Οργανωτικά στη Χαριλάου Τρικούπη η μπαγκέτα έχει δοθεί προεκλογικά σε δύο γνώστες των συνδικαλιστικών, τον Νίκο Μήλη του ΤΕΕ και τον Κώστα Παπαδημητρίου του ΟΕΕ – με έμφαση στα αστικά κέντρα της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, σήμερα κλείνουν και οι εκκρεμότητες των ευρωψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – τα πέντε εναπομείναντα πρόσωπα στην αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι πρόσωπα από την κοινωνία, αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ οι οκτώ που λείπουν από το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρόσωπα με τοπικό έρεισμα, όπως ο Δημήτρης Καπούνης από τη Νάξο.

Related Posts