Sports

Απόνησος: Ένας μικρός παράδεισος στο Αγκίστρι με εξωτική παραλία

Απόνησος: Ένας μικρός παράδεισος στο Αγκίστρι με εξωτική παραλία

Η Απόνησος αποτελεί μια από τις ιδανικές επιλογές για μια σύντομη εκδρομή μακριά από την πόλη, προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία.

Για να φθάσετε στο νησί, θα χρειαστεί να πάρετε ένα καράβι από τον Πειραιά και σε περίπου μια ώρα θα βρίσκεστε σ’ αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας, ενώ η ακτή της καλύπτεται από επίπεδα και λεία βράχια.

Η παραλία είναι μικρή σε έκταση, μήκους περίπου 150 μέτρων και μέσου πλάτους 5 μέτρων. Υπάρχει οργανωμένο κομμάτι με ξαπλώστρες αλλά και χώρος αν θέλετε να απλώσετε την πετσέτα σας.

Τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας δίνουν την αίσθηση ότι κολυμπάτε σε μία φυσική πισίνα. Επίσης, στο σημείο υπάρχει μία ειδική ράμπα προς διευκόλυνση των λουόμενων για τις βουτιές τους.

Το καταπράσινο τοπίο με το πευκόδασος προσδίδουν στην παραλία μια εξωτική νότα. Τα πρώτα μέτρα της θάλασσας είναι αρκετά ρηχά, με αποτέλεσμα οι μικροί επισκέπτες να μπορούν να κολυμπήσουν με άνεση, ενώ για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης θαλάσσιων ποδηλάτων και κανό.

Στην Απόνησο υπάρχει οργανωμένο beach bar αλλά και μια ταβέρνα με εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις. Σε περίπτωση που βρεθείτε στο σημείο το απόγευμα, τότε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Τις εντυπώσεις κλέβουν, επίσης, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται από τη μια πλευρά της Απονήσου καθώς και οι ερημικές παραλίες Μάγκιζα και Μπαριάμα, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Δεδομένου, τέλος, ότι στο νησί δεν υπάρχει καμία ξενοδοχειακή μονάδα, αρκετοί επισκέπτες κατασκηνώνουν ανάμεσα στο πευκοδάσος.

To άρθρο Απόνησος: Ένας μικρός παράδεισος στο Αγκίστρι με εξωτική παραλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Posts