Κέντρο εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο εκπαίδευσης ναυτικών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων την προηγούμενη Τετάρτη. Τα σχέδια παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία του έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη και του προέδρου της Intercargo Δημήτρη Φαφαλιού. «Η εκπαίδευση των ναυτικών αποτελεί βασικό μέλημα στις προσπάθειες αναζωογόνησης της φθίνουσας ναυτικής παράδοσης της χώρας. Για να αναδείξει αυτή την προσπάθεια, η κυβέρνηση έχει ανακηρύξει το 2024 και το 2025 έτη ναυτικής εκπαίδευσης. Δίνεται μεγάλη έμφαση στα χρονοδιαγράμματα τεχνολογικής ετοιμότητας, αλλά αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι τα χρονοδιαγράμματα ανθρώπινης ετοιμότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABS Christopher Wiernicki.

Συνεργασία ΕΕΕ και Helmepa

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού και η πρόεδρος της HELMEPA, Σεμίραμις Παληού, με μια επιδραστική τους συνάντηση στα Ποσειδώνια 2024, με 10 νέες και νέους πρεσβευτές της HELMEPA όλων των σχολικών βαθμίδων, εγκαινίασαν συμβολικά την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και HELMEPA, το οποίο αφορά το πεδίο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης της σχέσης των νέων με τη θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον, που εμπνέεται και βασίζεται στην ενσυναίσθηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το μνημόνιο υπεγράφη την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και οι δύο πρόεδροι το συνυπέγραψαν, μαζί και με τα παιδιά που συμμετείχαν στη συζήτηση, καθώς και τους 1.000 μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, που παρακολουθούσαν διαδικτυακά αυτή τη συνάντηση.

Συνεργασία με σαουδαραβικό ναυπηγείο

Aποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο του σαουδαραβικού International Maritime Industries (IMI), του μεγαλύτερου ναυπηγείου πλήρους εξυπηρέτησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (ΜΕΝΑ), ανέλαβε η Franman. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Franman καθίσταται ο μοναδικός αντιπρόσωπος που είναι υπεύθυνος για την προώθηση και την προσέλκυση δυνητικών πελατών με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, ειδικά για τις υπηρεσίες Συντήρησης, Επισκευής και Αναβάθμισης (Maintenance, Repair & Overhaul – MRO) του IMI. Το πλήρως ενοποιημένο ναυπηγείο του ΙΜΙ εκτείνεται σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Related Posts