Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

Το δεύτερο μισό του χρόνου ξεκίνησε, μια με πολλή ζέστη, μια με πολύ αέρα, μια με πολύ νερό. Πολλά βιβλία να έχουμε κι όλα θα τα καταφέρουμε… Καλό Σαββατοκύριακο.

Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα; – Νικολίνα Δανιηλίδου

Το βιβλίο «Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα;» της Νικολίνας Δανιηλίδου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Η συγγραφέας, με την πολυετή εμπειρία της ως ψυχοθεραπεύτρια, προσφέρει ένα βαθύ και κατανοητό εγχειρίδιο, έναν οδηγό διατροφικής αυτοφροντίδας, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον έλεγχο της τροφής τους, καθώς καιγια επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας και της διατροφής.

Εσύ νιώθεις ασφάλεια με τον εαυτό σου;

Πρόκειται για έναν οδηγό που επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και διατροφής.

Η ψυχολόγος Νικολίνα Δανιηλίδου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη “δύναμη” των συναισθημάτων και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν στην καθημερινότητά μας, εξετάζοντας σε βάθος τα συναισθηματικά εμπόδια που μπορεί να επηρεάσουν τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, όπως η δυσκολία κατανόησης των συναισθημάτων, το συναισθηματικό μούδιασμα, η αποφυγή του άγχους και ο θυμός με όσους πιέζουν για ένα αδύνατο σώμα.

Μέσα από πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία, βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν και να διαχειριστούν αυτά τα συναισθήματα, προσφέροντας τρόπους για την αποδόμηση λανθασμένων αντιλήψεων και την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Η γραφή της είναι απλή και κατανοητή, κάνοντας το βιβλίο προσιτό ακόμη και σε αναγνώστες χωρίς προηγούμενη γνώση στον τομέα της ψυχολογίας. Η δομή του βιβλίου, που περιλαμβάνει πρόλογο, εισαγωγή, ανάλυση των συναισθηματικών εμποδίων και συμπληρωματικό υλικό, είναι καλά οργανωμένη και επιτρέπει στον αναγνώστη να ακολουθήσει εύκολα την πορεία της σκέψης της συγγραφέως.

Υπάρχει η «τέλεια εργασία»; Γιατί έχουμε την ανάγκη να είμαστε «τέλειοι»; Καθορίζεται τελικά η αξία μας ως άνθρωποι από ένα αποτέλεσμα; Γιατί όταν αγχώνομαι, δεν μπορώ να ελέγξω τη διατροφή μου; Τι σημαίνει τελικά ο όρος της «συναισθηματικής κατανάλωσης» και πώς επηρεάζει την διατροφή μας συμπεριφορά στην καθημερινότητα;

Προτείνω, το «Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα» ιδανικά για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τη σχέση τους με την τροφή και να αναπτύξουν υγιεινές συνήθειες που θα τους βοηθήσουν να ζήσουν μια πιο ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Όχι πια δάκρυα για τη Φραν – Αρετή Καμπίτση

Το βιβλίο «Όχι πια δάκρυα για τη Φραν» της Αρετής Καμπίτση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα και διαδραματίζεται στην πόλη του φωτός χειμωνιάτικα, γεμάτο νουάρ αισθητική.

Η κεντρική ηρωίδα, η κοκκινομάλλα αυστηρή Μαντλίν, παραιτείται από τη δουλειά της και προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή, χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικά θέλει και χρειάζεται. Η επιμέλεια είναι της Ράνιας Τζιαμπίρη και ο σχεδιασμός εξωφύλλου του Γρηγόρη Τρυφού.

Η δολοφονία μιας γειτόνισσας στην πολυκατοικία της φέρνει την Μαντλίν σε επαφή με έναν μοναχικό και παράξενο γείτονά της, τον Φλόριαν. Μαζί, οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους, τις απογοητεύσεις τους, τους φόβους τους, τις ενοχές τους και να αναζητήσουν την αλήθεια μέσα από τις ηθικές τους συγκρούσεις​.

Η Αρετή Καμπίτση καταφέρνει να δημιουργήσει μια καθηλωτική ατμόσφαιρα με το χειμωνιάτικο Παρίσι να λειτουργεί ως ένα σκοτεινό και γοητευτικό σκηνικό. Η γραφή της είναι γεμάτη ένταση και συναισθηματική φόρτιση, μεταφέροντας τον αναγνώστη στα βάθη της ψυχολογικής αναζήτησης των ηρώων. Οι λεπτομερείς νουάρ περιγραφές ενισχύουν την αίσθηση του μυστηρίου και της αγωνίας​

Η συγγραφέας καταφέρνει να εξετάσει θέματα όπως η απώλεια, η αποδοχή και η συγχώρεση, δημιουργώντας ήρωες που είναι ανθρώπινοι και πολυδιάστατοι. Φραν, Φλόριαν, Ζανέτ. Ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα;

Πόση τόλμη χρειάζεσαι για να τολμήσεις να ζήσεις τη ζωή σου;

Η σφιχτή, χωρίς κενά πλοκή, γεμάτη ανατροπές και απρόβλεπτα γεγονότα, κρατά τον αναγνώστη σε συνεχή αγωνία, καθιστώντας το βιβλίο δύσκολο να το αφήσεις από τα χέρια σου​, ειδικά αφού πραγματεύεται την αναζήτηση της ευτυχίας.

Το «Όχι πια δάκρυα για τη Φραν» είναι ένα καλογραμμένο και συναισθηματικά φορτισμένο μυθιστόρημα, λυρικό, σπαρακτικό, μα συνάμα τρυφερό και ανθρώπινο, που εξετάζει τις ηθικές και ψυχολογικές διαστάσεις των ανθρώπινων σχέσεων.

Ταξίδι Δίχως Τέλος – Νίκος Γιαννακόπουλος

Το βιβλίο «Ταξίδι Δίχως Τέλος» του Νίκου Γιαννακόπουλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος, είναι ένα έργο αυτοβελτίωσης που αναδεικνύει τη σημασία της διαρκούς προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή Ανρί, ο συγγραφέας μας προσκαλεί να αναλογιστούμε τη ζωή μας και να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με νόημα και πληρότητα.

Ο Ανρί λοιπόν, ένας απλός άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ζει μια ζωή γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες. Αντιμετωπίζει τόσο όμορφες όσο και ύσκολες στιγμές, θέτοντας στόχους και παλεύοντας να τους πετύχει.

Καθώς ωριμάζει, μαθαίνει να διαχειρίζεται τα γεγονότα της ζωής του με πιο παραγωγικό τρόπο και να απολαμβάνει το ταξίδι της ζωής. Μέσα από τις εμπειρίες του, ο Ανρί ανακαλύπτει τη σημασία του να ζει κανείς με πάθος, σύνεση και ζωντάνια, χωρίς να αναβάλλει τις επιθυμίες του για το μέλλον​.

Νίκος Γιαννακόπουλος, με το «Ταξίδι Δίχως Τέλος», προσφέρει ένα βιβλίο που συνδυάζει τη λογοτεχνία με την αυτοβελτίωση. Η γραφή του είναι απλή και προσιτή, καθιστώντας το βιβλίο κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών. Μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή, ο συγγραφέας φωτίζει το μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξης, προτρέποντας τους αναγνώστες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους κρατούν πίσω και να ζήσουν τη ζωή τους πραγματικά με νόημα.

Το «Ταξίδι Δίχως Τέλος» διακρίνεται για την ευαισθησία και την ειλικρίνεια με την οποία προσεγγίζει θέματα όπως η αποδοχή του εαυτού, η διαχείριση του άγχους και η επιδίωξη των προσωπικών στόχων.

Παρέχει πρακτικές συμβουλές σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να ζήσουν με πληρότητα.

Related Posts