Ζήτημα 20 ημερών είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία, το λεγόμενο Thessaly Evros Pass, με τη συνεργασία των υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα Thessaly Evros Pass αναμένεται να ανοίξει στις 25 Ιουνίου και έχει στόχο δωρεάν διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, προωθείται η δράση οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού σε Δήμους (Μετέωρα και Πύλη από τα Τρίκαλα) και Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων του Σεπτεμβρίου 2023 καθώς και σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού 2023.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η εταιρία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για τους σκοπούς της απόφασης, οι δράσεις αναφέρονται ως προγράμματα, «ThessalyPass Α 2024», «ThessalyPass Β 2024» και «EvrosPass 2024», αντίστοιχα.

Related Posts