Κλοπή crypto 1,38 δισ. δολ. από χάκερ

Υπερδιπλασιάστηκε το ποσό σε κρυπτονομίσματα που εκλάπη ύστερα από επίθεση χάκερ το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Οι χάκερ είχαν κλέψει κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 1,38 δισ. δολαρίων μέχρι τις 24 Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με 657 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2023, ανέφερε η TRM Labs σε έκθεσή της, σύμφωνα με το Reuters. Η μέση κλοπή ήταν μιάμιση φορά μεγαλύτερη από την προηγούμενη χρονιά, ανέφερε η έκθεση.

Κίνα: ξεκινούν συζητήσεις για το μπράντι

Η Κίνα ανακοίνωσε το επόμενο βήμα στην αντιντάμπινγκ έρευνα για τις εισαγωγές ευρωπαϊκού μπράντι κλιμακώνοντας την απάντησή της την ώρα που ετίθεντο σε ισχύ οι προσωρινοί δασμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής. Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση στις 18 Ιουλίου για να συζητήσει εγχώριες κατηγορίες ότι οι ευρωπαίοι παραγωγοί μπράντι πωλούν στην Κίνα σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς.

Γερμανία: βουτιά 2,5% της βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε 2,5% τον Μάιο. Η παραγωγή στους κλάδους αυτοκινήτων, μηχανημάτων και ηλεκτρικού εξοπλισμού σημείωσε πτώση μεγαλύτερη από 5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία συνδυαζόμενη με τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες και δείχνουν επίσης απροσδόκητη πτώση τον Μάιο, επισημαίνει το Bloomberg.

Χρυσός: επιστροφή στα υψηλά επίπεδα

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μηνός κινείται ο χρυσός μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Η τιμή spot του χρυσού ανήλθε στα 2.388 δολάρια ανά ουγγιά. Οι αγορές προσβλέπουν σε επιστροφή του χρυσού στα υψηλά των 2.450 δολαρίων όλων των εποχών εάν η Fed δώσει ανοικτά σήμα για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Related Posts