Η Ιταλία παρέμεινε δύο βαθμίδες μέσα στην επενδυτική κλίμακα από τη Fitch Ratings, δίνοντας στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι άλλη μια ώθηση εν μέσω αυξημένου ελέγχου στα δημόσια οικονομικά. Η χώρα παραμένει στο BBB με σταθερές προοπτικές στην τρίτη συνεχόμενη έγκριση της δημοσιονομικής στάσης της κυβέρνησης από τους οίκους. «Η αξιολόγηση της Ιταλίας υποστηρίζεται από τη μεγάλη, διαφοροποιημένη και υψηλής προστιθέμενης αξίας οικονομία της, τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη και τους ισχυρούς θεσμούς» ανέφερε η Fitch.

Υφεση 15% προβλέπει

η Goldman Sachs

Πιθανότητα ύφεσης 15% βλέπει η Goldman Sachs για την επόμενη χρονιά, αλλά η τράπεζα εκτιμά ότι οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές και ανεμογεννήτριες θα στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη και τις επενδύσεις, καθώς το μακροοικονομικό τοπίο επανέρχεται στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από το 2008. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις αισιόδοξες προσδοκίες μέχρι το 2023.

Συνομιλίες Turkish Airlines – Airbus

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε συνομιλίες με την Airbus για ντιλ που εάν οριστικοποιηθεί θα είναι ίσως η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία του τουρκικού αερομεταφορέα. Η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας συναντήθηκε με αξιωματούχους της Airbus στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την αγορά 355 αεροπλάνων επιπλέον της παραγγελίας για 10 αεροσκάφη A350-900 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ερευνα για καρτέλ

Η υπηρεσία ανταγωνισμού της Ιταλίας ξεκίνησε έρευνα για την καταπολέμηση μονοπωλιακών πρακτικών στους τοπικούς βραχίονες ορισμένων από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φιαλών για κρασί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μετά από καταγγελία ιταλών οινοποιών για πιθανό καρτέλ μεταξύ των κατασκευαστών. Στις εταιρείες που ελέγχονται περιλαμβάνονται οι ιταλικές θυγατρικές της γαλλικής Verallia, οι εταιρείες Berlin Packaging και O-I European Packaging με έδρα τις ΗΠΑ, η αυστριακή Vetropak και οι ιταλικές εταιρείες κατασκευής φιαλών Zignago Vetro και Bormioli Luigi.

Related Posts