«Σοκαριστήκαμε από την απόφαση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, η οποία «κόπηκε» από τον τελικό της Eurovision εν μέσω σάλου με τον Joost Klein, τον οποίο γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία, με το περιστατικό να διερευνάται.

«Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επανέλθουμε για το ζήτημα», επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση.

Η ανάρτηση για τον αποκλεισμού

Η ανακοίνωση της EBU

Πριν λίγες ημέρες η EBU εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι η Ολλανδία δεν θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό το βράδυ του Σαββάτου (11.05.24), γνωστοποιώντας ότι έγινε καταγγελία, αλλά δίχως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από αυτή.

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας», αναφέρει η EBU στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Και καταλήγει: «Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Related Posts