Όταν γίνεται λόγος για τις τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, το κοτόπουλο κατέχει μία θέση στη λίστα.

Η κατανάλωση κοτόπουλου έχει αναμφισβήτητα πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, τα διαφορετικά μέρη του και οι μέθοδοι παρασκευής μπορεί να επηρεάσουν το πόσο υγιεινό θα είναι το γεύμα σας.

Τα πιο σκούρα μέρη του κοτόπουλου όπως ο μηρός περιέχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες από τα πιο ανοιχτόχρωμα όπως το στήθος. Επίσης, αν καταναλώσετε την πέτσα ή αποφασίσετε να τηγανήσετε το κοτόπουλο, τότε να ξέρετε ότι θα προσθέσετε κορεσμένα λιπαρά στο πιάτο σας.

Ας δούμε αναλυτικά τους 8 λόγους για τους οποίους το κοτόπουλο είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης.

1. Είναι πηγή άπαχης πρωτεΐνης

Ιδιαίτερα, το στήθος κοτόπουλου είναι μία πηγή άπαχης πρωτεΐνης με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενισχύοντας την ανάπτυξη των μυών αλλά και την γενικότερη υγεία του οργανισμού.

2. Διαθέτει ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων

Το κοτόπουλο παρέχει μία ποικιλία από τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία είναι χρήσιμα στο «χτίσιμο» και την αποκατάσταση των ιστών, καθιστώντας το μία πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης για το ανθρώπινο σώμα.

3. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα, το κοτόπουλο εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, και σελήνιο βοηθώντας παράλληλα στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

4. Συμβάλλει στη ρύθμιση του βάρους

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη δίνει ένα αίσθημα κορεσμού, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρος και απομακρύνοντας το ενδεχόμενο της υπερφαγίας.

5. Είναι εύκολο στο μαγείρεμα

Το κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, να προστεθεί σε σούπες, ή σαλάτες. Γενικότερα, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε κουζίνα και να μαγειρευτεί με ποικίλλους τρόπους.

6. Είναι μία φθηνή πηγή πρωτεΐνης

Συγκριτικά με άλλες πηγές πρωτεΐνης, το κοτόπουλο είναι μία φθηνή επιλογή βοηθώντας τους καταναλωτές να εφαρμόσουν τα προγράμματα διατροφής τους χωρίς να βγουν εκτός προϋπολογισμού.

7. Μπορεί εύκολα να το βρει κανείς παντού

Είτε ζείτε σε μία μεγάλη πόλη είτε σε μία πιο απομακρυσμένη περιοχή, είναι εύκολο να βρείτε να αγοράσετε κοτόπουλο, όπου και αν βρίσκεστε. Είναι ένα κρέας που δεν λείπει ποτέ από κανένα σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων.

8. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού

Τα θρεπτικά συστατικά στο κοτόπουλο, συμπεριλαμβανομένων του ψευδαργύρου και της βιταμίνης Β6 «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

Source

Related Posts