Οι μακροχρόνιες σχέσεις χτίζονται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, αγάπη και σεβασμό.

Είναι ένα συνεχές πάρε-δώσε. Όταν ένας άνθρωπος είναι αυτός που χρειάζεται συνεχώς να κάνει συμβιβασμούς ή θυσίες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πικρία. Αν ο σύντροφος σας βάζει συνεχώς τον εαυτό του πάνω από εσάς, είναι εγωκεντρικός ή δεν ενδιαφέρεται για το πώς αισθάνεστε, τότε πιθανόν να μην του αξίζετε.

Πολύ συχνά δεν ξέρουμε τι είχαμε μέχρι που το χάσαμε. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, δεν μπορείτε να αλλάξετε κάποιον. Αν δεν μπορεί να σας εκτιμήσει γι’αυτό που είστε, δεν αξίζει την αγάπη σας.

Δείτε 4 σημάδια που δείχνουν ότι αγαπάτε κάποιον στον οποίο δεν αξίζετε:

1. Σας μειώνει

Αν ο σύντροφος σας συνεχώς σας κατακρίνει ή σας μειώνει, όχι μόνο δεν νοιάζεται για τα συναισθήματα σας, αλλά απολαμβάνει κιόλας να σας πληγώνει. Κάποιος που κοροϊδεύει την εμφάνιση σας, το βάρος, την δουλειά, τα όνειρα ή τα πιστεύω σας δεν αξίζει τον χρόνο σας. Τα κακόβουλα σχόλια του έχουν στόχο να σας πληγώσουν.

Ένας άνθρωπος που σας αγαπά δεν θα ήθελε ποτέ να σας πληγώσει. Θα προσπαθούσε να σας παρακινήσει και να σας υποστηρίξει για να είστε ευτυχισμένη. Το τελευταίο που θα ήθελε να κάνει είναι να σας κρίνει, να σας κάνει να ντρέπεστε ή να σας κάνει να νιώθετε ότι δεν σας αξίζει να είστε ευτυχισμένη.

3

2. Σας λέει ψέματα

Μια σχέση δεν μπορεί να κρατήσει χωρίς εμπιστοσύνη. Ένα άτομο που αξίζει την αγάπη σας θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Αν πιάσετε τον σύντροφο σας να λέει επανειλημμένα ψέματα, αυτό δείχνει ότι δεν εκτιμά την εμπιστοσύνη σας.

Το ψέμα είναι επίσης μια μορφή ασέβειας. Ο σύντροφος που σας σέβεται θα είναι πάντα ειλικρινής μαζί σας. Δεν θα έχει τίποτα να σας κρύψει κι έτσι δεν θα έχει λόγο να πει ψέματα.

3. Σας απατά

Ένας σύντροφος που σας απατά δεν αξίζει την αγάπη σας. Η απιστία είναι σημάδι καθαρού εγωισμού. Όχι μόνο καταστρέφει την εμπιστοσύνη σας, αλλά καταστρέφει και την επικοινωνία, την οικειότητα και κάθε πλευρά της σχέσης σας.

Κάποιος που απιστεί επανειλημμένα πιθανόν να μην αλλάξει ποτέ. Μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε, αλλά είναι σημαντικό να σέβεστε τον εαυτό σας και να ξέρετε πότε να προχωρήσετε.

4

4. Δεν μπορείτε να βασιστείτε πάνω του

Σε μια περίοδο ανάγκης ελπίζετε ότι το άτομο που αγαπάτε περισσότερο θα είναι εκεί για εσάς. Είτε χαλάσει το αυτοκίνητο σας στην εθνική, είτε περνάτε μια δύσκολη μέρα και απλά χρειάζεστε έναν ώμο για να κλάψετε, ο σύντροφος σας είναι συνήθως το πρώτο άτομο στο οποίο θέλετε να γείρετε.

Αν ο σύντροφος σας δεν εμφανίζεται όταν τον χρειάζεστε περισσότερο, είναι επειδή δεν ενδιαφέρεται αρκετά ώστε να είναι εκεί. Είναι υπερβολικά επικεντρωμένος στον εαυτό του για να ανησυχήσει για την ευτυχία σας. Μπορεί να ξεχάσει σημαντικές ημερομηνίες, να σας ακυρώσει το ραντεβού τελευταία στιγμή ή να χάσει κάτι ξεχωριστό.

Όλα αυτά επειδή είναι πολύ απασχολημένος με τον δικό του κόσμο. Αν δεν μπορείτε να βασιστείτε στον σύντροφο σας, δεν του αξίζετε.

Source

Related Posts