Ελλάδα

«12 χρονών συναίνεσε;» – «Αδειάζει» την εισαγγελέα για τον Μίχο η Ντόρα Μπακογιάννη

Ξεκάθαρη θέση κατά της πρότασης της εισαγγελέως, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που αθωώνει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων​, με την κοινωνία να βρίσκεται στα «κάγκελα», αναφέρεται στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών με αναφορές στην «Οδηγία 2011/93» και τη «Σύμβαση Λανζαρότε».

Διερωτάται: «12 χρονών συναίνεσε;» και τονίζει ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης σε σεξουαλική πράξη είναι τα 15 έτη.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της, γράφει:

«12 χρονών συναίνεσε; 

Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

Related Posts