Με εκατέρωθεν «πυρά» μαίνεται ο «πόλεμος» του πόθεν έσχες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τρία 24ωρα προτού λήξει η προεκλογική σεζόν. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για «πανικό» και απαντούν στις επιθέσεις με ισχυρότερη επίθεση, ενόσω αντιδράσεις καταγράφονται και από τα άλλα κόμματα. Σήμερα αναμένεται η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από τηλεοπτική συνέντευξή του, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παρουσιάσει περιουσιακά στοιχεία του σε γιγαντοοθόνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ το Μαξίμου στέκεται ήδη σε τέσσερα σημεία, χρεώνοντας «ψεύδη» και «σόου» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: πρώτον, χαρακτηρίζει τη Δικαιοσύνη αρμόδια να κρίνει το θέμα της συμμετοχής του Κασσελάκη – μέσω της OSIOS LLC – στην εξωχώρια Tiptree Marine, που μεταβιβάστηκε, κατά τον ίδιο, στις αρχές του 2024 – άρα μήνες μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Ζήτημα άσκησης ποινικής δίωξης

Ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται είναι η παρέμβαση του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εκτίμησε ότι «έχει ανοίξει διάπλατα» ζήτημα άσκησης ποινικής δίωξης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να υπογραμμίζει, έστω επιχειρώντας ισορροπίες σε ό,τι αφορά την προεξόφληση δικαστικών εξελίξεων, ότι «δεδομένα υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας». Δεύτερον, η κυβέρνηση επιμένει ότι «δεν βγαίνουν τα νούμερα» και στοχεύουν στον «πολυτελή βίο» του Κασσελάκη με το ερώτημα αν ο ίδιος «κάτι κρύβει» ή ζει με δανεικά. Τρίτον, η κυβέρνηση τον «καρφώνει» ότι η πλατφόρμα (pothen.gr) ήταν και παραμένει ανοιχτή για αρχικές δηλώσεις και τέταρτον ότι υπάρχει αντίφαση στο αίτημα Κασσελάκη στον Πρωθυπουργό «ανοίξτε την πλατφόρμα και αύριο το πρωί να τα καταθέσουμε μαζί», αφού ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει τα έγγραφα από την αρμόδια αμερικανική φορολογική αρχή (IRS).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και χθες αιχμηρός απέναντι στον Πρωθυπουργό αλλά και στον Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας (ΑΝΤ1) ότι «δεν είμαι ούτε άνεργος ούτε άεργος» και ότι για το σπίτι στο Κολωνάκι τα χρήματα ήρθαν από τα δεδουλευμένα του: «Δεν χρειάζεται να πουλάμε επιστολές του Ιησού για να ζήσουμε». Επιπλέον είπε ότι τα εισοδήματα έχουν προκύψει από την αμοιβή μπόνους «για τα 50 εκατ. που έβγαλα για τους επενδυτές» και το ένα δάνειο είναι υποθήκη του σπιτιού στις ΗΠΑ και εξυπηρετείται από τα ενοίκιά του.

«Ολο αυτό βοηθάει τον κ. Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο δηκτικά για το «ταλέντο» του Κασσελάκη να «εμφανίζει τις υποχρεώσεις του ως παραχωρήσεις», χρεώνοντάς του «σόου» όταν πήγε στον στρατό αλλά ξανά προχθές στη Θεσσαλονίκη για πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει μήνες πριν. «Ολο αυτό έναν τελικά βοηθάει: τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης (Mega). Στην ίδια κατεύθυνση ήταν η κριτική του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος είπε (ΣΚΑΪ) ότι με τα τελευταία τεκταινόμενα ο Πρωθυπουργός «πρέπει να κάνει πάρτι». Οπως σημείωσε, ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο Κασσελάκης «έχει καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά ανάδελφο, και από αυτή την άποψη λέμε ότι είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη».

Related Posts