Χριστούγεννα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται – Απλά και κατανοητά

5

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας, πράγμα μου δεν μας επιτρέπει να τα γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Η ακόλουθη λίστα, παρουσιάζει απλά και κατανοητά, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται τα φετινά Χριστούγεννα.

Απλά και κατανοητά τα μέτρα και οι απαγορεύσεις που θα ισχύουν τα φετινά Χριστούγεννα.

Τι επιτρέπεται:

  • Η τέλεση λειτουργειών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων. Μέχρι 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.
  • Η μετακινήσεις μόνο για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μετακίνηση SMS με κωδικό 6 και αποστολή στο 13033.

Θα υπάρξουν άλλα μέτρα για την Πρωτοχρονιά εάν επιβαρυνθεί η κατάσταση τα Χριστούγεννα; «Ναι» απάντησε στην ερώτηση αυτή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι απαγορεύεται:

  • Ρεβεγιόν με περισσότερα από 9 άτομα. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλία, γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες, μέχρι εννέα άτομα.
  • Η μετακινήσεις, καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών μετά της 10:00 το βράδυ, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα ισχύει από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί. Δεν θα γίνει καμία εξαίρεση Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Η έλεγχοι της αστυνομίας κατά την διάρκεια των εορτών θα είναι εντατικοί, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, η οποία ενημέρωσε τους πολίτες τα εξής:

«Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει στους πολίτες, τα ειδικά μέτρα, που θα ισχύσουν κατά την φετινή εορταστική περίοδο και τους παρακαλεί να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να τα σεβαστούν.

Ήδη, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, εφαρμόζεται ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων για τις μετακινήσεις, τόσο στα εσωτερικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, όσα και στα όριά μας με τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Σε όσους εντοπίζονται να μετακινούνται άσκοπα, επιβάλλεται το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και επιστροφή στον τόπο αναχώρησής τους.

Παράλληλα, εφαρμόζονται εντατικοί έλεγχοι και στις πόλεις για την διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων, τόσο για τις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και για την χρήση προστατευτικών μασκών και την τήρηση όσων ισχύουν για τις συναθροίσεις των πολιτών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Όλοι μαζί, με υπεύθυνη στάση και συλλογική προσπάθεια, θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο».

The post Χριστούγεννα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται – Απλά και κατανοητά appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.