Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας και χωρίς κάλαντα

18

Ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν τις ημέρες των γιορτών. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής: «Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα. Η αστυνομία θα είναι παντού την Παραμονή και ειδικά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Η επιδημία στην Ευρώπη παραμένει σταθερή και ο ρυθμός διαγνώσεων υποχωρεί σταδιακά. Στην Ελλάδα μειώνεται η πίεση αλλά στις ΜΕΘ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμμένη. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παραμένεις τρεις φορές υψηλότερο από την Αττική. Μεγάλη πίεση έρχεται και η Δυτική Αττική και η Κοζάνη. Η επιδημία απομακλικώνεται δύσκολα και αργά.

Για αυτό και δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια θα πρέπει να είναι η ίδια για να δημιουργηθεί η κοινωνική φούσκα. Το νέο στέλεχος φαίνεται ότι έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα. Δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr

The post Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας και χωρίς κάλαντα appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.