Ελλάδα

Χανιά: Πνιγμός η αιτία θανάτου και του συγκυβερνήτη του μικρού αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε

Σε πνιγμό, πιθανότατα μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, αποδίδει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιατροδικαστική έκθεση ως αιτία θανάτου του 61χρονου Κωνσταντίνου Καραμπίνη, συγκυβερνήτη του μικρού σκάφους, που συνετρίβη την Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, σε πνιγμό μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, οφείλεται και ο θάνατος του Θεόδωρου Πάντου, του κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του σκάφους αναμένεται να προσδιορίσει το πόρισμα των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πέφτει το αεροπλάνο – Δεν είχαν άδεια πτήσης

Σε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων φαίνεται ότι αρχικά το αεροπλάνο ακολουθεί σωστή πορεία προς τη Σούδα. Στην συνέχεια για κάποιο ανεξήγητο λόγο το αεροπλάνο κάνει στροφή και μετά από λίγο να πέφτει στην θάλασσα.

Το χρονικό

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

Όταν έφτασε στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθεί, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Οι σοροί των δύο ανδρών διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Related Posts