Ελλάδα

Χαλκίδα: Νέα στοιχεία για το έγκλημα με θύμα 63χρονη – Τη σκότωσαν με 5 μαχαιριές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα.

Η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, την περασμένη Παρασκευή, έφερε 5 μαχαιριές στον αυχένα, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι τη σκότωσαν για να τη ληστέψουν.

Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο δράστης να είναι από τον στενό συγγενικό κύκλο της 63χρονης

Η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και αρχικά θεωρήθηκε πως ο θάνατός της, προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες. Ωστόσο, την Δευτέρα η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η γυναίκα έφερε πέντε τραύματα στον αυχένα από μαχαίρι.

Έλειπαν 7.000 ευρώ

Οι Αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο δράστης να είναι συγγενής της 63χρονη που τη σκότωσε για να τη ληστέψει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από το σπίτι του θύματος λείπει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Η 63χρονγη είχε στο σπίτι της έναν σκύλο και όταν έφρασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία στο σημείο, το σκυλί άρχισε να γαβγίζει έντονα, όπως μεταδίδει το MEGA. Ωστόσο την Παρασκευή που έγινε το έγκλημα το εν λόγω σκυλί δεν αντέδρασε καθόλου. Oι γείτονες δεν άκουσαν καμία φασαρία ή θόρυβο που να τους κινήσει υποψίες.

Οι Αρχές εκτιμούν με αυτό το στοιχείο ότι για να μην γαβγίζει ο σκύλος τότε πιθανότατα ο δράστης να είναι από τον στενό συγγενικό κύκλο της 63χρονης.

Επίσης δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

«Ο νεκροτόμος ειδοποίησε τον ιατροδικαστή ότι μάλλον κάτι παρέλειψε»

Δριμύ κατηγορώ στον ιατροδικαστή, εξαπολύει στο μεταξύ ο δικηγόρος της κόρης του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης:

«Είμαι 34 χρόνια δικηγόρος, δεν έχω συναντήσει ποτέ περίπτωση στην οποία ο ιατροδικαστής να επισκοπεί μακροσκοπικά το θύμα και να μη διαπιστώνει ο ίδιος, πέντε μαχαιριές. Ο νεκροτόμος ειδοποίησε τον ιατροδικαστή ότι μάλλον κάτι παρέλειψε. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. (…)

Η πρώτη αιτία που δόθηκε στους αστυνομικούς είναι αιτία θανάτου από πτώση, αυτό είπε ο ιατροδικαστής. Διαπιστώθηκε στην πορεία ότι το θύμα έφερε πέντε μαχαιριές και ένα δωμάτιο, αυτό της εντολέως μου, είχε ανακατευτεί, από το οποίο είχε αφαιρεθεί και το χρηματικό ποσό. Αφαιρέθηκαν 7.000 τα οποία ανήκαν στην εντολέα μου».

Σύμφωνα με τον κ. Τάρτη, είναι πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες να γνώριζαν ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι, γι’ αυτό και έψαξαν μόνο το συγκεκριμένο δωμάτιο. «Δεν υπήρχε κίνδυνος για τον οποιονδήποτε άγνωστο δράστη από το θύμα. Είχε τεράστιο πρόβλημα κίνησης», συμπλήρωσε.

«Ο ιατροδικαστής δεν απέκλεισε ποτέ την εγκληματική ενέργεια», υποστηρίζει η Δημογλίδου

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε:

«Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο και βρέθηκε η γυναίκα, η πρώτη εικόνα ήταν ότι κατέληξε από πτώση. Βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, κάτι που δεν το συναντάμε πολύ συχνά, και ούτε οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο μπόρεσαν να διαπιστώσουν ότι έφερε τραύματα στον αυχένα από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, ήταν δύσκολο».

«Στην έρευνα που έγινε εντός της οικίας, κάποια δωμάτια ήταν αναστατωμένα, οπότε δεν αποκλείστηκε ποτέ και το ενδεχόμενο της ληστείας. (…) Δεν έχουμε αιτία θανάτου ακόμα, αν έχει προκληθεί από το αιχμηρό αντικείμενο ή από την πτώση. (…) Ο ιατροδικαστής δεν απέκλεισε ποτέ την εγκληματική ενέργεια, δε μας είπε ποτέ ότι πρόκειται για ατύχημα», συμπληρώνει.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί και το όπλο του εγκλήματος.

Related Posts