Στην Ελλάδα, στο νησί της Ύδρας, είχαμε την πολύκροτη υπόθεση της φωτιάς από βεγγαλικά, που φέρεται να συνδέεται με το πάρτι των πάμπλουτων ολιγαρχών από το Καζακστάν στη θαλαμηγό Περσεφόνη.

Στη Σικελία της Ιταλίας, μια άλλη υπόθεση προβληματίζει τον Τύπο,  με το πάρτι που διοργάνωσαν δύο εύποροι γιατροί – δίδυμα αδέλφια –  από το Παλέρμο, σε μικροσκοπικό νησί  που αποτελεί προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο πτηνών και ζώων.

Πρόκειται για τη νησίδα Isola Delle Feminne (το Νησί των Γυναικών), την οποία διαχειρίζεται η οργάνωση LIPU για την προστασία της άγριας ζωής. Το πάρτι έγινε χωρίς άδεια, σε ημέρα που απαγορεύονται οι επισκέψεις, καθώς είναι η περίοδος  της ωοοτοκίας υδρόβιων πτηνών που κάνουν εκεί τη φωλιά τους – ανάμεσά  τους ερωδιοί, κορμοράνοι και άλλα προστατευόμενα είδη.

Επέμβαση της ακτοφυλακής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Serra, το πάρτι στο Νησί των Γυναικών έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 29/6, και έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της απέναντι κωμόπολης, οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές για να επέμβουν.

Μάλιστα, όταν κατέφθασαν σκάφη της ακτοφυλακής, μαζί  με αστυνομικούς της δίωξης οικονομικού εγκλήματος (Guardia di Finanza), είδαν με έκπληξη ότι ο Dj στο θορυβώδες και χλιδάτο πάρτι, ήταν γνωστό πρόσωπο της νυχτερινής ζωής του Παλέρμο, πρώην αξιωματικός του λιμενικού σώματος.

«Από το 1998 μέχρι τώρα δεν είχε περάσει από το μυαλό κανενός να εισβάλει στο νησάκι. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Επίσης, επειδή αυτή την περίοδο υπάρχουν είδη που φωλιάζουν στο νησί και από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου οι επισκέψεις αναστέλλονται, όπως αναγράφεται σε πινακίδες που είναι αναρτημένες σε διάφορα σημεία», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα ο διευθυντής του καταφυγίου που διαχειρίζεται η Lipu.

sicily

Πινακίδες που απαγορεύουν τις επισκέψεις στο νησί – καταφύγιο πτηνών – πηγή: Rai

Eικόνες καταστροφής

Ο ίδιος πραγματοποίησε αυτοψία στη νησίδα μετά το μη αδειοδοτημένο VIP πάρτυ και είπε ότι αντίκρυσε εκόνες χάους, με σκουπίδια, αποτσίγαρα, πολλά πεταμένα μπουκάλια και πλαστικά ποτήρια. «Επιπλέον είχαν συσσωρεύσει ξύλα και ήθελαν να ανάψουν φωτιά. Μια πραγματική καταστροφή», συμπλήρωσε ο διευθυντής του καταφυγίου.

Η υπόθεση, ερευνάται  από την εισαγγελία του Παλέρμο, η οποία εξετάζει αν έχουν διαπραχθεί ποινικά εγκλήματα, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων το πάρτι δεν είχε άδεια, Οι δύο διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι είχαν γνωστοποιήσει την εκδήλωση, αλλά η διεύθυνση του καταφυγίου δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση.

Related Posts