Ελλάδα

«Χάθηκαν στοιχεία» – Αποκαλύψεις από τον Κατερινόπουλο για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Να βρουν τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να «δέσουν» την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, από τη στιγμή που ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του, προσπαθούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Μέχρι στιγμής οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το όπλο της δολοφονίας του 31χρονου – που όπως φαίνεται ήταν η δική του καραμπίνα, την οποία είχε πάρει μαζί του πριν συναντηθεί με τον κρεοπώλη, αλλά και το κινητό τηλέφωνο που είχε και από το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να αντλήσουν κρίσιμα στοχιεία για την υπόθεση.

Στη δυσκολία που έχουν οι αστυνομικοί για να βρουν αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως οι βροχές που έπεσαν στην περιοχή τις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη αλλοίωσαν σημαντικά το χώρο που βρέθηκε η σορός του.

«Χάθηκαν στοιχεία»

«Ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα δυστυχώς »μολύνθηκε» διότι την επόμενη ημέρα έβρεξε, άρα τα όποια στοιχεία μπορεί να υπήρχαν εκεί δε θα βρεθούν, και ειδικά σε σχέση με κηλίδες αίματος, σε καμία περίπτωση», λέει, μιλώντας στο MEGA, o κ. Κατερινόπουλος.

«Το δεύτερο θέμα ήταν οι κάμερες που εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη. Από ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε εντοπίστηκε και ένα άλλο αυτοκίνητο, πιθανόν λένε διερχόμενο, χωρίς να μπορούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του.

»Ένα είναι βέβαιο, σε συνδυασμό με όλα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα, ο φερόμενος ως δράστης δεν αποδέχτηκε σε καμία περίπτωση την πράξη του, από την άλλη πλευρά όμως ενδιαφέρθηκε ο ίδιος για το πώς περνάει ένας κρατούμενος στις φυλακές» τόνισε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, αναφορικά με τη στάση του 50χρονου κρεοπώλη.

«Αυτό κάπου δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά με το σκεπτικό ότι πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις αλλά δεν ενδιαφέρονται το πώς θα περάσουν μέσα στη φυλακή» συμπλήρωσε.

«Κάτι φοβάται;»

Η ανησυχία του κατηγορούμενου, σύμφωνα με τον Θανάση Κατερινόπουλο, μπορεί να έχει να κάνει με πρόσωπα και γεγονότα που βρίσκονται εκτός φυλακής.

«Αυτό το κάτι που φοβάται δεν μπορεί να είναι μόνο μέσα στις φυλακές, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι από έξω. Οι απ’ έξω, θέλω να πιστεύω ότι υπήρχαν σίγουρα, δεν ήταν υπόθεση δική του αυτή η δολοφονία, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που εδώ καλούνται οι Αρχές να αποδείξουν την ύπαρξη ή μη αυτών των άλλων ανθρώπων. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν συνεργοί» πρόσθεσε.

«Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία, δεύτερο οι τοκογλυφίες»

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για έρευνες περί κρυμμένων θησαυρών και δανεισμούς μεγάλων χρηματικών ποσών, ο κ. Κατερινόπουλος σημείωσε ότι στα δύο αυτά στοιχεία κρύβεται και το κίνητρο του εγκλήματος.

«Εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό (σ.σ. την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας & χρυσοθηρίας) σε συνδυασμό με μια μορφή τοκογλυφίας που προκύπτει μέσα από ένα σημειωματάριο που έχει αφήσει ο άνθρωπος. Δεν ξέρουμε τι θα βγει στην πορεία. Είναι γεγονός ότι το βασικό κίνητρο είναι η αρχαιοκαπηλία και το δεύτερο είναι οι τοκογλυφίες δεδομένου ότι στην περιοχή γίνεται ένας χαμός από τις τοκογλυφίες» τόνισε ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι πάρα πολύ πιθανό να ήξερε κάτι και να είχαν κάποιες διαφορές μεταξύ τους, όχι μόνο τα δύο άτομα, αλλά με το σύστημα, και να έπρεπε να τον βγάλουν από τη μέση. Μην ξεχνάτε δυο μέρες πριν, είχαν πάει παρέα σε κάποιο χωριό. Τι χάλασε μετά από δυο μέρες; Υπήρχαν τα χρωστούμενα και από πριν. Κάτι στράβωσε. (…) Γιατί είχε το κινητό του ανοιχτό (σ.σ. ο 31χρονος στη συνάντηση με τον κρεοπώλη); Άκουγε κάποιος. Αυτός ο κάποιος τι ρόλο έπαιξε στην όλη υπόθεση; Και εδώ υπάρχει μια μορφή συμμετοχής. Εδώ είναι το κλειδί, οι Αρχές έχουν πολλά να ψάξουν, χάθηκε πολύτιμος χρόνος» πρόσθεσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, διατυπώνοντας ορισμένα από τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές για τη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Related Posts