Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:30 και δεν απειλεί κατοικίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες O.T.A.

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Τρεις φωτιές στο ίδιο σημείο μέσα σε λίγες μέρες – Τι ανέφερε ο Κικίλιας

Σε ανάρτηση του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες στην ίδια περιοχή. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.» Σημειώνεται δε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 27 Απριλίου, στις 14 Μαϊου και στις 15 Μαϊου πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην ίδια περιοχή, στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω.

Related Posts