Ελλάδα

Τρόμος για 13χρονο στην Καλλιθέα: «Γιατί κρύβεσαι; Πάρε τον πατέρα σου να έρθει να τον σκοτώσουμε»

Εφιαλτικές στιγμές έζησε το απόγευμα της Παρασκευής 13χρονος μαθητής στην Καλλιθέα, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, όλα έγιναν όταν ο 13χρονος τελείωσε το μάθημα στο φροντιστήριο. Τότε τον προσέγγισαν ένας 16χρονος και τρεις άλλοι ανήλικοι.

Όπως κατήγγειλε ο 13χρονος, του ζήτησαν να πάνε παρακάτω να μιλήσουν. «Γιατί κρύβεσαι; Πάρε τον πατέρα σου τηλέφωνο να τον σκοτώσουμε», του είπαν.

Τον ξυλοκόπησαν

Εκείνη τη στιγμή ο 13χρονος έβγαλε από την τσέπη το κινητό του τηλέφωνο με έναν από τους άλλους τρεις ανήλικους να προσπαθεί να του το αρπάξει.

Στην κίνηση αυτή ο 13χρονος αντέδρασε, έβαλε το κινητό στην τσέπη και προσπάθησε να φύγει. Τότε ένας εξ αυτών τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι προκαλώντας του τραύματα στα χείλη, στα ούλα και στα ζυγωματικά.

Μετά τον ξυλοδαρμό, οι ανήλικοι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Αύξηση της παραβατικότητας

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, η παραβατικότητα ανηλίκων αυξήθηκε κατά 70% μεταξύ 2020 και 2023, ενώ οι υποθέσεις ανηλίκων με τις οποίες ασχολήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. σημείωσαν αύξηση 60% την ίδια περίοδο.

Συνολικά το 2020, η Αστυνομία διαχειρίστηκε 126 υποθέσεις που αφορούσαν σωματικές βλάβες ανηλίκων, ενώ μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2023 διαχειρίστηκε 377, βλέπουμε δηλαδή μια αύξηση 199%. Αρκετά περιστατικά καταγράφηκαν εντός σχολικών συγκροτημάτων, ενώ τα κρούσματα bullying αναφέρονται όλο και πιο συχνά.

Related Posts