Τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για αισχροκέρδεια από τα 2 εκατ. ευρώ στα 6 εκατ. ευρώ προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μάλιστα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζήτησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού να δώσει προτεραιότητα στους ελέγχους των πολυεθνικών και στο κατά πόσο τιμολογούν ακριβότερα τα προϊόντα τους στη χώρα μας. Ελεγχοι, ενημέρωση και συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις και τους πολίτες είναι το τρίπτυχο που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μπόνους

στη… συνέπεια

Φοροκίνητρα για συνεπείς φορολογούμενους μελετά η κυβέρνηση. Τα κίνητρα, όπως ανέφερε ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας μιλώντας χθες στη Βουλή, θα αφορούν όσους υποβάλουν νωρίτερα τη φορολογική τους δήλωση και πληρώνουν εφάπαξ το ποσό του φόρου πριν απ’ την καταληκτική προθεσμία. Οι συνεπείς φορολογούμενοι θα κερδίζουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου. Σήμερα όσοι πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος μέχρι την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης έχουν έκπτωση 3%. Τα νέα φοροκίνητρα θα ενεργοποιηθούν το 2025.

Πισίνες και τεχνητή

νοημοσύνη

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης άρχισε να «σαρώνει» όλη τη χώρα για να εντοπίσει αδήλωτες πισίνες. Χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες κι ένα ειδικό αλγόριθμο «σημάδεψε» στον δορυφορικό χάρτη τα μπλε σημεία και στη συνέχεια ξεχώρισε τις πισίνες από τα γήπεδα του μπάσκετ. Τώρα που έχει όλα τα στοιχεία για τις πισίνες θα «τρέξει» τις διασταυρώσεις στο Κτηματολόγιο και τις φορολογικές δηλώσεις για να ξετρυπώσει τους φορολογούμενους που έχουν «ξεχάσει» να τις δηλώσουν. Οσοι έχουν αδήλωτες πισίνες θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν, γιατί πολύ σύντομα θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με φόρους και πρόστιμα…

D-Day για

το δημόσιο χρέος

Στις 15 Δεκεμβρίου 2024 η Ελλάδα θα βγάλει από τα ταμεία της 8 δισ. ευρώ για να εξοφλήσει πρόωρα μέρος των δανείων που είχε λάβει από το πρώτο μνημόνιο. Από τα 8 δισ. ευρώ, τα 5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «σκληρό μαξιλάρι» του ESM των 15,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Οπως μαθαίνουμε θα ακολουθήσουν κι άλλες πρόωρες αποπληρωμές των ακριβών δανείων καθώς ασκούν ευνοϊκή επίδραση στο προφίλ του δημόσιου χρέους.

Related Posts