Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 από τον Δήμο Τρικκαίων οι εργασίες ανάπλασης της συνοικίας του Βαρουσίου. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 3.600.000 € και αφορά στην «Ανάπλαση Παλαιάς Πόλης Τρικάλων (Βαρούσι) και μετατροπή της Οικίας Τζάνα σε χώρο δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής ανάπτυξης». 

Στην ιστορική συνοικία της πόλης των Τρικάλων με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα πολλά σπίτια που χαρακτηρίζονται από την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η εταιρία SOLIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που ανέλαβε το έργο, πρόκειται να υλοποιήσει τις εξής εργασίες: 

Αναπλάσεις σε 18 οδούς

Σε 18 δρόμους της συνοικίας θα αντικατασταθεί το οδόστρωμα και θα γίνουν παρεμβάσεις σε σημεία με μικρότερη φθορά. Συγκεκριμένα θα γίνει

– Αποξήλωση του βοτσαλωτού δαπέδου και των κυβόλιθων

– Διατήρηση της υφιστάμενης ακανόνιστης πλάκας Άρτας, σε πλάτος 0,50μ. από τα όρια των ιδιοκτησιών

– Αποκατάσταση του εναπομείναντος χώρου της οδού με κυβόλιθο από πλάκα τύπου Δεματίου και τοποθέτηση αγκωναριών από μάρμαρο Αλιβερίου

– Αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων στα φωτιστικά, με λαμπτήρες τεχνολογίας LED

– Η απορροή των όμβριων θα γίνεται στον άξονα των οδών, δίνοντας τις κατάλληλες κλίσεις και θα καταλήγουν στο υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων της περιοχής με μεταλλικά φρεάτια κατά πλάτος των οδών.

Οικία Τζάνα

Η οικία Τζάνα είναι ένα παλιό κτίσμα εντός του οικισμού (πίσω από τον μητροπολιτικό ναό) που αποτελεί δωρεά του αείμνηστου γιατρού Παντελιδάκη στον Δήμο Τρικκαίων. Στόχος είναι να αναπαλαιωθεί και να αποκατασταθεί, προκειμένου να μετατραπεί σε «Χώρο δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής ανάπτυξης». Ενας χώρος, δηλαδή, ικανός να φιλοξενήσει δραστηριότητες που θα συνάδουν με τη φύση και τα χαρακτηριστικά των Τρικάλων.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καταβούτας τόνισε πως το έργο «σηματοδοτεί την προσοχή που δίνει ο Δήμος μας σε μια τόσο ιστορική συνοικία. Μαζί με την ανάπλαση της πλατείας Παναγίας Επίσκεψης και τα έργα στον Προφήτη Ηλία, η περιοχή αποκτά σύγχρονα χαρακτηριστικά, καλύτερους δρόμους και εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας νέας μορφής για τα Τρίκαλα των επόμενων δεκαετιών».

trikalaenimerosi.gr 

Related Posts