Υγεία

Το πιο σύντομο τεστ IQ στον κόσμο: Απαντήστε στις 3 ερωτήσεις και μάθετε αν είστε εξυπνότεροι από το 80% του πληθυσμού

Το Cognitive Reflection (CRT), που συχνά χαιρετίζεται ως το συντομότερο τεστ στον κόσμο, κερδίζει δημοτικότητα στο διαδίκτυο. Αυτό το σύντομο τεστ IQ, που αποτελείται από μόνο τρεις ερωτήσεις, ισχυρίζεται ότι αν το ολοκληρώσετε, έχετε υψηλότερη από το 80% του πληθυσμού.

Δημιουργήθηκε το 2005 από τον πρώην καθηγητή του MIT, Shane Frederick, ο οποίος διδάσκει στο Princeton. Αυτό το σύντομο τεστ IQ στοχεύει να εντοπίσει άτομα με εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες και ισχυρίζεται ότι, αν απαντήσουν σωστά, είναι πολύ ευφυή. Το τεστ CRT αποτελείται από μόλις τρεις ερωτήσεις.

Οι 3 ερωτήσεις του τεστ IQ

  1. «Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν 1,10 $ συνολικά. Το ρόπαλο κοστίζει 1 δολάριο  περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;»
  2. «Αν πέντε μηχανές χρειάζονται πέντε λεπτά για να φτιάξουν πέντε γραφικά στοιχεία, πόσο χρόνο χρειάζονται 100 μηχανές για να φτιάξουν 100 γραφικά στοιχεία;»
  3. Σε μια λίμνη, υπάρχει ένα σημείο με κρίνους. Κάθε μέρα, το σημείο διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψει ολόκληρη τη λίμνη, πόσος χρόνος χρειάζεται ώστε το σημείο με τους κρίνους να καλύψει τη μισή λίμνη;»

Η πρώτη ερώτηση μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά εξακολουθεί να μπερδεύει πολλούς ανθρώπου. Η δεύτερη έχει να κάνει με τα μαθηματικά, ενώ η τρίτη ερώτηση ελέγχει την κατανόησή σας στην εκθετική ανάπτυξη. Αυτές οι τρεις φαινομενικάαπλές ερωτήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση του γνωστικού προβληματισμού.

@_notjustjosh

Are you smarter than 80% of the population? #iq #test #intellegence #smart

♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul

Οι απαντήσεις στο τεστ IQ

Ο χρήστης του TikTok Nathan Kennedy, ο οποίος είναι γνωστός για τις του στα οικονομικά, αποκάλυψε τελικά τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις στο τεστ CRT σε ένα βίντεο και παρείχε λεπτομερείς εξηγήσεις για κάθε ερώτηση.

Καθοδήγησε τους θεατές στις τρεις ερωτήσεις και τόνισε τις κοινές παγίδες που αντιμετωπίζουν πολλοί με αυτά τα φαινομενικά απλά . Οι ιδέες του Kennedy ρίχνουν φως στα κόλπα και τις παρανοήσεις που κρύβονται μέσα στις ερωτήσεις, βοηθώντας τους θεατές να κατανοήσουν τις σωστές διαδικασίες σκέψης που απαιτούνται για την ακριβή επίλυσή τους.

@newmoneynate

Reply to @newmoneynate Did you get all 3 right? 😈 #riddle #riddles #iqtest #career #jobinterview

♬ Blade Runner 2049 – Synthwave Goose

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του Kennedy, η σωστή απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι 0,05 δολάρια, όχι 0,10 δολάρια όπως πολλοί μαντεύουν αρχικά. Η παγίδα έγκειται στην υπόθεση ότι η μπάλα κοστίζει 0,10 δολάρια λιγότερο από το ρόπαλο, κάτι που θα οδηγούσε σε λάθος υπολογισμό.

Για τη δεύτερη ερώτηση, ο Kennedy επιβεβαιώνει ότι 100 μηχανές θα παρήγαγαν 100 widget σε 5 λεπτά. Κάθε μηχάνημα διατηρεί την ίδια παραγωγής ενός γραφικού στοιχείου σε 5 λεπτά, επομένως η ταυτόχρονη εργασία 100 μηχανών σε 100 γραφικά στοιχεία έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Σχετικά με την τρίτη ερώτηση, ο Kennedy διευκρινίζει ότι θα χρειαζόταν 47 ημέρες και όχι 24 όπως είναι μια απάντηση με βάσει το ένστικτο, για να καλύψει το σημείο με τους κρίνους τη μισή λίμνη. Η σύγχυση προέρχεται από το μοτίβο του καθημερινού διπλασιασμού, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η μισή λίμνη θα καλύπτεται στο μισό χρόνο που χρειάζεται για να καλυφθεί ολόκληρη.

Οι γνώσεις του Kennedy σε αυτές τις ερωτήσεις καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του τεστ CRT στο να προκαλέσουν τους συμμετέχοντες να αμφισβητήσουν τις αρχικές τους υποθέσεις και να σκεφτούν κριτικά για να καταλήξουν στις σωστές απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το τεστ CRT δεν είναι οριστικός μετρητής της γνωστικής ικανότητας ενός ατόμου.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Source

Related Posts