Ελλάδα

Τι απαντά η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου – «Εκμεταλλεύονται την υπόθεση για λίγη δημοσιότητα»

Τη δική της απάντηση στα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου τοπογράφου που έπεσε νεκρός το πρωί της Τρίτης δίνει η οικογένεια του θύματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών και για τα οικονομικά στοιχεία του θύματος.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς του δολοφονηθέντος Παναγιώτη Στάθη, «δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και ‘‘καλεσμένοι’’ τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι συγγενείς του 54χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητό του στο Ψυχικό, «τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας».

Μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι ψευδείς οι αναφορές ότι είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

«Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο» τονίζουν και συμπληρώνουν ότι «το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

Η δημοσιότητα και οι άλλες σκοπιμότητες

Παράλληλα, τα μέλη της οικογένειας του θύματος της στυγερής δολοφονίας σημειώνουν ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την υπόθεση για να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα.

«Κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας» υπογραμμίζουν, αποκαλύπτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές νομικές κινήσεις εναντίον όσων δεν σέβονται τη μνήμη του 54χρονου τοπογράφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας:

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο.

Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν.

Αθήνα, 4-7-2024

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Λεωνίδας Μπουτσικάρης

Ανδρέας Παπαρρηγόπουλος

Related Posts