Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ για F16 σε Τουρκία: Η εξωτερική πολιτική της ΝΔ προκαλεί ζημίες στα εθνικά συμφέροντα

«Η επιβεβαίωση από πλευράς ΗΠΑ για την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση 40 νέων αεροσκαφών F-16, Block-70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί μια ακόμη περίτρανη απόδειξη ότι η εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βασίζεται στο δόγμα του ‘δεδομένου συμμάχου’, προκαλεί ζημίες στα εθνικά συμφέροντα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Επί σειρά μηνών, η κυβέρνηση, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «αρνείται να αποσαφηνίσει το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν, η οποία δεν θέτει περιοριστικούς όρους στην Τουρκία για την χρήση των F-16 για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια στρατηγική η οποία συνοδεύεται από διαρκή υποχωρητικότητα έναντι των τουρκικών προκλήσεων».

«Η ΝΔ έχει υποχωρήσει σε όλα τα μέτωπα»

«Παράλληλα, η κυβέρνηση εργαλειοποίησε και οικειοποιήθηκε τον αγώνα των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, τον οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε, επιδιδόμενη στην προσφιλή της πλέον συνήθεια: Την μυστική διπλωματία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και υποστηρίζει πως «η Νέα Δημοκρατία, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημειώνει υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα: Έχει εγκαταλείψει πλήρως τις πάγιες εθνικές γραμμές στο Κυπριακό, επιτρέπει τις διαρκείς προκλήσεις Ράμα και VMRO, σημειώνει υποχωρητικότητα απέναντι στην αναθεωρητική πολιτική Ερντογάν και εμπλέκει αδιαφανώς την χώρα στο Ουκρανικό, με μυστικές συμφωνίες τις οποίες μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον Ουκρανό πρόεδρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανή διάβρωση του διεθνούς κύρους της χώρας», η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, «καθιστώντας απαραίτητη την αποδοκιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον ελληνικό λαό, αυτή την Κυριακή» στις ευρωεκλογές.​

Related Posts