Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Σοκαρισμένη η κοινωνία από τις αποκαλύψεις – Ο Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες

«Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις καθημερινές, σχεδόν, αποκαλύψεις σχετικά με την καλοσχεδιασμένη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από όσα είπε ο ειδικός πραγματογνώμων Κώστας Λακαφώσης στο MEGA.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Λακαφώσης και ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων, στην εκπομπή, και καταλήγει: «Αν του έχει μείνει ένα δράμι ενσυναίσθησης, έστω και τώρα, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μιλήσει με θάρρος και ειλικρίνεια για όσα συνέβησαν τις πρώτες ώρες και μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και τους κρυπτόμενους, νυν και πρώην, υπουργούς του.

Οφείλει στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να βάλει φρένο στην επιχείρηση συγκάλυψης και να επιτρέψει να κριθούν οι υπουργοί ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις καθημερινές, σχεδόν, αποκαλύψεις σχετικά με την καλοσχεδιασμένη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη.

Ο ειδικός πραγματογνώμων, Κώστας Λακαφώσης, αποκάλυψε ότι «το κράτος δεν έχει κάνει χαρτογράφηση στον τόπο του εγκλήματος», ώστε να απαντήσει στους συγγενείς τι συνέβη στον καθένα από τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Κάτι που ανέλαβαν οι πραγματογνώμονες καλύπτοντας την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων.

«Ακόμα και στο αν ήταν 57 ή όχι δεν έχει απάντηση το κράτος ή κρατικός φορέας. Δεν έγινε καταγραφή στον τόπο γιατί υπήρχε μια ανεξήγητη βιασύνη για να τα “μαζέψουμε” όλα. […] Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία ή σχεδόν ακαριαία, δεν είχαν ελπίδα επιβίωσης και δεν βασανίστηκαν – όπως θα μπορούσε κάποιος να βάλει στο μυαλό του και να φανταστεί. Υπάρχουν κάποιοι όμως, 5,6 άτομα, που θα είχαν επιζήσει αν δεν υπήρχε η φωτιά και η έκρηξη», η ανατριχιαστική αναφορά του κ. Λακαφώση (Mega, 5.6.24).

Δικηγόρος συγγενών θυμάτων, μίλησε για πρωτοφανή και εγκληματική αλλοίωση του υπό έρευνα τόπου του εγκλήματος «από τον οποίο αφαιρέθηκαν στοιχεία, ενώ αλλοιώθηκε και η φυσιογνωμία του εδάφους, με τη γνωστή μεταφορά σχεδόν ενός οικοδομικού τετραγώνου» (Mega, 5.6.24).

Και επανέλαβε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εύφλεκτο υλικό, η ύπαρξη του οποίου συνδέεται αιτιωδώς με τον θάνατο κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι δεν σκοτώθηκαν από την σύγκρουση αυτή καθαυτή, αλλά κάηκαν ζωντανοί.

«Υπήρξε ένα αλαλούμ στον συντονισμό και ή αυτό οφείλεται σε υπερβολική αμέλεια και υπερβολική βλακεία ή οφείλεται σε κάτι που είναι συντονισμένο, άρα είναι ύποπτο», υπογράμμισε ο δικηγόρος. Εκτίμησε ότι από τη εν εξελίξει έρευνα και τη διαδικασία της δίκης θα προκύψει το «ξεγύμνωμα του συστήματος».

Αν του έχει μείνει ένα δράμι ενσυναίσθησης, έστω και τώρα, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μιλήσει με θάρρος και ειλικρίνεια για όσα συνέβησαν τις πρώτες ώρες και μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και τους κρυπτόμενους, νυν και πρώην, υπουργούς του.

Οφείλει στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να βάλει φρένο στην επιχείρηση συγκάλυψης και να επιτρέψει να κριθούν οι υπουργοί ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης».

Related Posts