Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονοι τριγμοί – Ο Κασσελάκης συγκαλεί τα κομματικά όργανα, 7 Ιουλίου Κεντρική Επιτροπή

Νέος κύκλος εσωστρέφειας φαίνεται ότι άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να συγκεντρώνουν σήμερα υπογραφές για σύγκληση των κομματικών οργάνων, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τις παραιτήσεις των Τεμπονέρα, Κοτσακά από τα κομματικά όργανα, την αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της Αυγής, και τις δηλώσεις περί μαύρων χρημάτων και της κληρονομούμενης δυστοκίας στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλούν έντονες αντιδράσεις και αναταράξεις.

Υπό την αυξανόμενη πίεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές αποφάσισε την σύγκλιση των κομματικών οργάνων. Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7 Ιουλίου.

Μαζικά αιτήματα

Τα αιτήματα για συζήτηση των κρίσιμων ζητημάτων που έχουν προκύψει και των τελευταίων εξελίξεων είχαν ήδη ξεκινήσει από χθες όπως έγραψε το in, με αρκετά μέλη του κόμματος αλλά και στελέχη να ζητούν να γίνει η αναγκαία κουβέντα στα επίσημα όργανα του κόμματος.

Ειδικότερα το πρώτο βήμα έγινε χθες από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν πρώτα να γίνει συνεδρίαση σε επίπεδο ΚΟ και μετά να γίνει η Κεντρική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ και είχε προαναγγείλει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όταν θα επέστρεφε, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε συνεδρίαση της ΚΟ.

Related Posts