Χειροπέδες σε έναν 24χρονο ημεδαπό πέρασαν τη Δευτέρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών.

Ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν 22 ανήλικα και δύο ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ενημερώθηκε η εισαγγελία

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ κατά την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, των οποίων ο 24χρονος ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εργαστηριακή εξέταση των οποίων προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο Ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος και οδηγήθηκε ενώπιόν του.

Που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Related Posts