Ελλάδα

Συναγερμός σε κατασκήνωση στο Γραμματικό: 100 παιδιά έφυγαν με εμετούς και υψηλό πυρετό

Συναγερμός σήμανε σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, αφού περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από αυτήν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα εν λόγω παιδιά έκαναν εμετούς και παρουσίασαν υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Παρολ’ αυτά, κάποιοι από τους γονείς των παιδιών υποστηρίζουν πως τα παιδιά τους εμφάνισαν σημάδια δηλητηρίασης.

Σε άθλια κατάσταση τα παιδιά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μητέρα ενός παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα  σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η μητέρα ειδοποιήθηκε να παραλάβει το παιδί της και έφτασε στη κατασκήνωση στις 16:30 της ίδιας ημέρας. «Φτάνοντας αντίκρισα πολλά αυτοκίνητα και εξαγριωμένους γονείς, που είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο, να πάρουν τα παιδιά τους σε άθλια κατάσταση».

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, την ενημέρωσαν ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερίτιδα. Όπως πρόσθεσε: «Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. «Μύριζε σαν βόθρος» μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό».

Η κατασκήνωση διαψεύδει τις εν λόγω αναφορές.

Related Posts