«Μέχρι την Κυριακή περιμένουμε η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει δώσει μια λύση στα σοβαρότατα εσωκομματικά της προβλήματα – γιατί όπως πολύ σωστά έχουν υπογραμμίσει και «ΤΑ ΝΕΑ» σε κύριο άρθρο τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί δεύτερο κόμμα και οφείλει να ασκήσει τα καθήκοντα της μείζονος αντιπολίτευσης. Δεν αξίζει σε ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για πέντε χρόνια (δεν θα κρίνω εδώ αν το έκανε επιτυχημένα ή όχι) να παρουσιάζει τέτοια εικόνα σήψης», γράφει στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Δ.Ν.

Αυτή η εβδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διεργασίες όλων των πλευρών είναι συνεχείς, εμφανώς ή αφανώς. Γι’ αυτό, η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας θα καλύπτει τις επόμενες ημέρες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης – όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και το ίδιο δεσμεύεται να πράξει και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Βέβαια, να επισημάνουμε εδώ ότι ορθά ορισμένοι σύντροφοι έχουν ήδη αναφέρει πως κανείς – και πολύ περισσότερο οι πολίτες – δεν θα έπρεπε να φοβάται τις διασπάσεις. Εξάλλου, είναι γραμμένες στο DNA της Αριστεράς. Μπορεί, δηλαδή, η λύση που θα οδηγήσει στην κομματική κάθαρση να είναι μέχρι κι αυτή που πολλοί ξορκίζουν.

Related Posts