Με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου, ο Δήμος Τρικκαίων έδωσε εκ νέου το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η φύτευση έγινε στη διάρκεια εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, στο πάρκο Αη Γιώργη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ντιντής και Μιχάλης Λάππας, και ο πρόεδρος της «Αστική Ανάπτυξη« ΑΕ, Γιώργος Ζιώγας, κράτησαν συμβολικά το δέντρο που συμπυκνώνει τις προσπάθειες για προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Λάππας στον χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στη σημασία των συνεχών δράσεων από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων για την προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό αυτών για φέτος, το ότι μία ημέρα πριν, στις 4 Ιουνίου 2024,

– παρουσιάστηκαν, από τους ίδιους τους μαθητές, οι δράσεις στο «Πράσινο Σχολείο», στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, οι οποίες αφορούν σε λαχανόκηπο – κυκλική οικονομία, μέτρηση ποιότητας αέρα, φωτοβολταϊκά, ανακύκλωση

– το απόγευμα της 4ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η καθιερωμένη ποδηλατάδα

– ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, παρουσιάστηκε ο νέος κάδος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών Hungry Bin (στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης).

Από το γραφείο Τύπου

Related Posts