Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εθελοντών στην Πάρνηθα: «Μας επιτέθηκαν σαν αγέλη άγριων ζώων»

Άγρια επίθεση δέχτηκε μια εθελοντική ομάδα για τον καθαρισμό της Πάρνηθας, το βράδυ της Παρασκευής, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραθέτοντας και φωτογραφικό υλικό δια του λόγου το αληθές.

Η εθελοντική δράση καθαρισμού στην Πάρνηθα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά κατέληξε σε νοσηλεία ενός εκ των εθελοντών στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι εθελοντές, την Παρασκευή ξεκίνησαν να πάνε να μαζέψουν τα σκουπίδια από τη Δυτική Πάρνηθα στο πλαίσιο της δράσης της ομάδας VA Saving his Hood, αλλά επειδή η δράση θα συνεχιζόταν και την επόμενη ημέρα αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Όταν τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές, στην αρχή εκείνοι απομακρύνθηκαν δείχνοντας φιλική διάθεση αλλά έπειτα από δέκα λεπτά τα δύο αυτοκίνητα επέστρεψαν γκαζωμένα και οι νεαροί βγήκαν γρήγορα έξω λέγοντας «κάναμε comeback».

Αμέσως μετά και πριν προλάβουν οι εθελοντές να αντιδράσουν, οι νεαροί άρχισαν να τους ξυλοκοπούν και να τους μαχαιρώνουν. Ο ένας εθελοντής κατάφερε να φύγει προς το δάσος φωνάζοντας βοήθεια προς άλλο μέλος της ομάδας που κοιμόταν 50 μέτρα πιο μακριά.

Τελικώς, η ομάδα των νεαρών έφυγε, αλλά ένας από τους εθελοντές κατέληξε στο νοσοκομείο με τρεις μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο καθώς και σπασμένη μύτη.

Στην ανάρτησή του, καταλήγοντας ο εθελοντής εκφράζει την αγανάκτησή του αναφέροντας: «Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου, ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε».

Related Posts