Συγκινητική ιστορία: «Δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη»

5

Η ανάρτηση του Φωτεινού Παυγιάλα, ενός αστυνομικού που και στο παρελθόν με τις κινήσεις του έχει βρεθεί στο φως της δημοσιότητας, συγκινεί.

Όπως αναφέρει σταμάτησε για έλεγχο μια ηλικιωμένη οδηγό, η οποία βρέθηκε στο Σύνταγμα για να δει τον στολισμό της Αθήνας.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού, με εκατοντάδες πολίτες να θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μπροστά από το δέντρο. Ο αστυνομικός επέλεξε να μην κόψει πρόστιμο, όπως προβλέπεται, των 300 ευρώ στη γυναίκα, η οποία του είπε ότι δεν μπορεί να περπατήσει και ήθελε απλά να δει την Αθήνα στολισμένη.

“Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε». Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες

Πηγή: enikos.gr

The post Συγκινητική ιστορία: «Δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη» appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.